Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

espreso.tv

Четвер, 28 січня 2016, 14:49

Грецію можуть позбавити безвізового режиму

Євросоюз

ЄС погрожує відновити прикордонний контроль із Грецією через ситуацію з біженцями.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, Греції дають 3 місяці, щоб вони почали як контролювати свої кордони і реєструвати мігрантів, які їх перетинають. Якщо ситуація не зміниться, країни Шенгенської зони можуть відновити прикордонний контроль з Грецією, щонайменше, на півроку.

Як зазначили у Єврокомісії, Афіни неефективно реєструють і перевіряють мігрантів, які опиняються на території Греції.

Проте грецький прем‘єр Алексіс Ципрас стверждує, що від грудня ситуація з обліком біженців покращилася.

"Ми взяли на себе певні зобов‘язання і у нас є прогрес. Ми будемо повністю готові виконати їх за місяць. Питанням залишається, чи готова Європа виконувати свої зобов‘язання щодо Греції. Адже міграційна криза – це не грецька проблема. Це європейська проблема, і шукати шляхів її розв‘язання треба спільно", – наголосив Алексіс Ципрас.

Оскільки Греція не має сухопутних кордонів із рештою шенгенської зони, мова йтиме про відновлення прикордонного контролю в морських та повітряних портах. А це, перш за все позначиться на туризмі, від якого так залежить грецька економіка.

Наразі Греція пообіцяла Єврокомісії, що до середини лютого відкриє щонайменше 5 центрів реєстрації мігрантів на островах у Єгейському морі. Якщо такі плани вдасться здійснити у визначені терміни, це значно знизить критику щодо Афін.

Нагадаємо, країни Євросоюзу вимагають змінити правила Шенгенської зони і закрити кордони на два роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.