Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

П'ятниця, 26 квітня 2024, 10:11

Шість шкіл та ліцеїв Дрогобицької ОТГ перетворять на гімназії

школа на Львівщині

Натомість ліцей №1 у Дрогобичі та Стебницький ліцей №7 наразі залишаться в статусі ліцеїв.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 25 квітня, на сесії Дрогобицької міської ради, на вимогу Міністерства освіти, затвердили План трансформації мережі закладів загальної середньої освіти на 2024-2027 роки, який передбачає впровадження чергового етапу освітньої реформи.

Згідно з ним, 8 закладів загальної середньої освіти Дрогобицької громади повинні припинити набір учнів в 10-ті класи, щоб до 2027 року випустити останніх випускників. Надалі ці заклади повинні функціонувати в статусі гімназій та охоплювати І-ІІ (початкову та базову) ступінь здобуття освіти.

Навчання в 10-12 класах з 2027 року буде проводитись на базі академічних ліцеїв.

Депутати підтримали перетворення у гімназії 6 закладів Дрогобицької ОТГ: ліцею №4 у Дрогобичі, ліцею №16 у Дрогобичі, Дрогобицького ліцею, Рихтицької СЗШ, Нагуєвицької СЗШ та Лішнянського НВК.

Натомість ліцей №1 у Дрогобичі та Стебницький ліцей №7 наразі залишаться в статусі ліцеїв. Педагоги та батьківський комітет ліцею №7, які прибули на сесію, відстояли ІІІ ступінь у своєму закладі.

Нагадаємо, раніше депутати Дрогобицької міськради звернулись до Львівської ОВА з проханням знайти 17 млн грн для виплати заробітної плати вчителям Дрогобицької ОТГ.

У міськраді Дрогобича також наголосили, що на розмір освітньої субвенції вплинули низька середня наповнюваність шкіл у селах Дрогобицької громади та те, що у 2024 році розподіл освітньої субвенції здійснили із застосуванням знижувального коефіцієнта 0,89.

Додамо, станом на початок квітня цього року на території Львівської області налічується 48 шкіл, в яких навчається менш як 45 дітей. Їх усіх планують закрити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.