Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобицька міськрада

Четвер, 25 квітня 2024, 10:27

У Дрогобичі під час видалення аварійних дерев комунальники пошкодили старовинні надгробки

Дрогобицька міськрада

Пошкоджені надгробки на вул. Трускавецькій відновлять спільно із Інститутом Полоніка в межах комплексних робіт з благоустрою кладовища.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

На вул. Трускавецькій у Дрогобичі під час виконання робіт із видалення аварійних дерев на території старовинного цвинтаря через падіння зрізаного дерева були пошкоджені декілька надгробків.

Як пояснив керівник КП "СМУ" Володимир Суда, старовинне кладовище засаджене деревами, вік яких на сьогодні 100 та більше років, більшість з яких потребують термінового видалення.

"Кілька років тому місто мало прикрий інцидент, коли через буревій аварійні дерева на кладовищі попадали та наробили чималої шкоди, систематично проводяться роботи із їхнього видалення. Так, як на територію цвинтаря не можливо заїхати спеціальною технікою – доводиться до цієї справи залучати альпіністів. Однак, цього разу підвело обладнання, яке й призвело до завчасного падіння дерева" – йдеться у повідомленні.

За словами першого заступника міського голови Романа Бейзика, усі пошкоджені надгробки буде відновлено.

Роботи із їх відновлення буде здійснено в комплексі загальних робіт з благоустрою та впорядкування кладовища спільно із Інститутом Полоніка (Польща), який займається захистом та відновленням культурної спадщини. Проєкт має стартувати уже цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.