Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Кучма

Дрогобицька міська рада

Неділя, 17 березня 2024, 08:12

Дрогобич втратив 54 млн грн військового ПДФО за перші два місяці цього року

Тарас Кучма

Міський голова Тарас Кучма вважає, що це негативно позначилось насамперед на допомозі військовим 

Міський голова Дрогобича Тарас Кучка повідомив, що Дрогобич втратив за січень-лютий 54 млн грн військового ПДФО і це, на його думку, негативно вплинуло в першу чергу на допомогу військовим.

"Я впевнений що це неправильно, тому що до нас минулого року запитів від військових було на 100-150 мільйонів, то зараз запитів прийшло десь приблизно понад пів мільярда… Але в нас забрали "військовий ПДФО" заради задоволення потреб військових, то чому запитів збільшилося в декілька разів? Значить щось не так, щось ненормальне. Тому я вважаю, що найбільше постраждали та найбільше в цій ситуації програли Збройні Сили України, – сказав Кучма.

Міський голова Дрогобича пояснив також що вважає рішення центральної влади забрати військовий ПДФО в громад неправильним, тому що воно було зроблено вкінці року, коли бюджет був вже сформований, а також заднім числом, що створило додаткові суттєві проблеми у житті громад. 

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла  законопроєкт № 10037 про перенаправлення податку на доходи фізичних осіб від зарплат військовослужбовців, який надходить до місцевих бюджетів, в державний бюджет.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.