Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дрогобицька міськрада

П'ятниця, 8 березня 2024, 12:33

Депутати Дрогобича просять Козицького знайти гроші для виплати зарплат вчителям

Дрогобицька міськрада

Депутати звернулись до Максима Козицького з проханням знайти 17 мільйонів гривень для виплати заробітної плати вчителям Дрогобицької ОТГ.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 7 березня, під час сесії Дрогобицької міської ради депутати скерували звернення до начальника Львівської ОВА Максима Козицького з проханням посприяти у виділенні коштів на виплату заробітної плати вчителям закладів освіти Дрогобицької ОТГ, які фінансуються коштом освітньої субвенції.

Загалом дефіцит коштів освітньої субвенції, скерованої на заробітну плату вчителів Дрогобича, склав 19 млн грн.

Згідно зі зверненням, освітня субвенція, виділена урядом на зарплату вчителям шкіл Дрогобицької ОТГ та дитячого будинку "Оранта", становить 262 111 400 грн, однак реальна цифра складає 281 111 400 грн, враховуючи виплати надбавок за престижність праці лише у розмірі 10% та щорічної грошової винагороди у розмірі 10%.

"Відтак незабезпеченість коштами на виплату заробітної плати педагогічним працівникам, які фінансуються внаслідок коштів освітньої субвенції становить орієнтовно 19 000 000 грн. На погашення дефіциту заробітної плати, відповідно до рішення сесії Дрогобицької міської ради, для дитячого будинку "Оранта" виділено з місцевого бюджету 1 340 000 грн та 116 400 грн для  закладів загальної середньої освіти" – йдеться у тексті звернення.

У міськраді Дрогобича також наголосили, що на розмір освітньої субвенції вплинули низька середня наповнюваність шкіл у селах Дрогобицької громади та те, що у 2024 році розподіл освітньої субвенції здійснили із застосуванням знижувального коефіцієнта 0,89.

"З метою забезпечення якісного освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти просимо посприяти у виділенні додаткових коштів на виплату заробітної плати педагогічним працівникам, які фінансуються за рахунок коштів освітньої субвенції у сумі 17 543 600 грн" – додали депутати Дрогобича.

Додамо, цього року бюджет програми розвитку освіти Львівщини складе 18,7 мільйона гривень, через що скасували науковцям і студентам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.