Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа

Понеділок, 15 січня 2024, 11:01

На Львівщині цьогоріч скасували премії науковцям і студентам

школа

Цього року бюджет програми розвитку освіти Львівщини складе 18,7 мільйона гривень, через що скасовано науковцям і студентам.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Цьогоріч на Програму розвитку освіти Львівської області в обласному бюджеті передбачили 18,7 млн грн.

З цих коштів близько 7,6 млн грн – зарплата для працівників навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими освітніми потребами "Центр святого Миколая", 6 млн грн – для співфінансування навчально-практичних центрів, 2 млн грн – для розвитку Малої академії наук, 0,5 – для розвитку середньої освіти, 0,2 млн грн – для конкурсу стартапів.

Крім цього, цьогоріч не будуть профінансовані премії науковцям і студентам, а також до 400 тис. грн зменшено премії вчителям.

"Є загроза, що не зможемо провести "Джуру". Потрібно шукати ще 700 тис. грн, щоби провести гру повністю" – зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Натомість за його словами, з державного бюджету на 163 млн грн буде профінансовано створення і обладнання кабінетів "Захисту України", а на закупівлю "Школяриків" Львівщина планує отримати близько 80 млн грн. Співфінансування громад для поповнення шкільного автопарку складе 5-30%.

Також на фінансування 26 шкільних укриттів з державного бюджету було виділено 29,5 млн грн. Місцеві бюджети тергромад профінансували укриття на 5,4 млн.

Під час обговорення фінансових питань заступник директора департаменту фінансів Львівської обласної державної адміністрації Світлана Наконечна повідомила, що за попередніми даними за IV квартал, у зв'язку з вилученням військового ПДФО, у 16 громадах є невиконання бюджетів на суму від 300 тисяч до 90 млн. грн. Попри це, боргів з виплатами зарплат немає.

Нагадаємо, у грудні 2023 року начальник Львівської ОВА Максим Козицький підписав розпорядження про затвердження обласного бюджету Львівщини на 2024 рік, який на 39% менший, ніж бюджет Львівщини у 2023 році, через спрямування ПДФО від військових частин до державного бюджету, а також скасування всіх державних субвенцій та дотацій, які діяли у попередні роки (освітньої субвенції та субвенції на утримання доріг).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.