Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Понеділок, 8 квітня 2024, 10:23

На Львівщині можуть закрити майже 50 шкіл

школа на Львівщині

Станом на сьогодні в області є 48 шкіл, в яких навчається менше 45 дітей.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Станом на сьогодні на території Львівської області налічується 48 шкіл, в яких навчається менше 45 дітей. 

Як заявила під час засідання комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської облради заступниця директора департаменту освіти і науки Львівської ОВА Мар’яна Дмитрів, згідно з законом клас не може функціонувати, якщо у ньому вчиться менше 5 дітей (загалом 45 учнів у 9-ти класах).

"Закривати або не закривати таку школу – це повноваження громади. Постанова Кабміну не говорить про закриття шкіл. Йдеться про те, що вони не будуть отримувати державної субвенції. Але якщо громада має можливість утримувати цю школу, то це буде виключно рішенням територіальної громади, яка на місці передбачає таку доцільність.

Ми можемо лише дати наші рекомендації. Шкіл 1-3 ступеню, де вчиться менше ніж 45 учнів, на Львівщині немає. Є такі школи лише 1-2 ступеню" – наголосила Мар’яна Дмитрів.

Як пояснив депутат Іван Стецькович, видатки на учнів у некомплектних школах є в рази більшими. Досі такі школи дотувалися з державного бюджету, а також дофінансовувалися з місцевого бюджету.

На комісії вирішили провести роз'яснювальну роботу з цього питання у громадах.

"Нині пріоритетом має бути якісна освітня послуга. Нам усім треба розуміти, що наші діти заслуговують на те, аби здобувати освіту в якнайкращих умовах – від вбиральні у школі і до мультимедійної дошки у класі. Випускник школи має отримати такі знання, завдяки яким зможе впевнено почуватися абітурієнтом. З іншого боку, голови громад мусять людям чесно сказати, що усі рішення про закриття шкіл ухвалюють місцеві депутати – обранці ваших міст і ваших громад. Ані обласна комісія освіти, ані департамент освіти таких повноважень не має" – зазначила голова комісії з питань освіти Парасковія Дворянин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.