Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство Львівщини

П'ятниця, 19 квітня 2024, 11:26

Громади Львівщини втратили понад 20 мільйонів податків через реформу лісового господарства

лісове господарство Львівщини

Загалом у результаті запровадження лісової реформи надходження ПДФО від лісгоспів до бюджетів зменшилось на понад 40 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 18 квітня, на комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій облради депутати розглянули питання про вплив реформи галузі лісового господарства на економіку Львівської області.

Зокрема, у результаті запровадження реформи державні лісогосподарські підприємства стали філіями й втратили статус юридичних осіб, а також змінили принципи свого господарювання. 

Внаслідок цього у 2023 році надходження ПДФО від лісгоспів до бюджетів різних рівнів зменшилось на 40 млн грн, порівняно з 2022 року, а громади області втратили більш як 20 млн грн.

"Ми, за отриманою інформацією від податкової, проаналізували рівень надходжень від лісгоспів до бюджетів різних рівнів зі сплати ПДФО, рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів і податку на прибуток.

Після початку реформування галузі лісового господарства у 2023 році порівняно з 2022 роком маємо зменшення надходжень ПДФО до бюджетів на понад 40 млн грн, зокрема громади втратили більш як 20 млн грн. Це свідчить про вивільнення людей. Щодо рентної плати – втрата 16 млн грн. Ще гірша ситуація з податком на прибуток" – наголосила депутатка Львівської облради Ірина Сех. 

Наразі члени комісії вирішили обговорити питання про вплив реформи галузі лісового господарства на економіку Львівщини на сесії обласної ради.

Нагадаємо, в Україні у межах лісової реформи з січня 2023 року розпочало роботу новостворене Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства, натомість Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства ліквідували.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.