Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ремонт доріг на Львівщині

Четвер, 2 травня 2024, 13:54

Львівська ОВА збільшила видатки на ремонт доріг в області

ремонт доріг на Львівщині

Львівська ОВА збільшила видатки на ремонт та утримання доріг в області, проте не оприлюднила інформацію про перелік доріг та суму фінансування.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 367/0/5-24ВА від 19 квітня 2024 року.

Максим Козицький затвердив розпорядження про реалізацію заходів із розвитку мережі автомобільних доріг, згідно з яким збільшив цьогорічні видатки з бюджету Львівщини на Програму розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху на 2021-2025 роки.

"З метою забезпечення ефективного використання коштів на ремонт автомобільних доріг зобов'язую у рамках реалізації Програми внести зміни до показників обласного бюджету на 2024 рік" – йдеться у розпорядженні. 

Зокрема, фінансування цієї програми на 2024 рік збільшили з "350,00" на "153 118,67", а цифри "100 350,00" замінили на "253 118,67". Однак додатків до розпорядження, які б прояснювали ці зміни та загальну суму фінансування, у Львівській ОВА не оприлюднили.

Також в обласній адміністрації не подали перелік доріг, на які планують відремонтувати за ці кошти. 

Крім цього, Козицький доручив департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА надати місцевим бюджетам Жовківської та Комарнівської ОТГ субвенцію на загальну суму у 6 млн грн.

Натомість у єдиному опублікованому на сайті Львівської ОВА додатку до розпорядження, вказано лише про збільшення доходів обласного бюджету на 2024 рік на 2 млн грн – субвенція з місцевих бюджетів на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Нагадаємо, станом на середину квітня, з початку цього року на утримання доріг на Львівщині у зимовий період витратили майже 52 млн грн зі 100 млн грн, які передбачені на ремонт та утримання доріг області до кінця цього року. Через це депутати облради вирішили звернутися до Львівської ОВА з пропозицією збільшити кошти на ремонти доріг в області.

Однак на початку жовтня 2023 року в області обмежили здійснення непершочергових видатків з місцевих бюджетів Львівщини й у результаті цього скасували 22 закупівлі, які стосувались ремонту та будівництва об’єктів спортивної інфраструктури.

Додамо, на Львівщині на утримання та ремонт доріг до 2025 року передбачили майже 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.