Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ремонт доріг на Львівщині

Середа, 17 квітня 2024, 13:26

На Львівщині вже використали половину коштів, передбачених на ремонт доріг до кінця року

ремонт доріг на Львівщині

Через це депутати облради пропонують збільшити видатки на ремонт доріг в області.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Станом на зараз, від початку 2024 року на утримання доріг на Львівщині у зимовий період витратили майже 52 млн грн, зі 100 млн грн передбачених на цілий рік.

Як пояснив директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський, решту коштів планують використати для ліквідації аварійних ситуацій і грейдерування, проте грошей навіть для некритичного ямкового ремонту – забракне.

За його словами, торік на виконання програми експлуатації й утримання автомобільних доріг Львівщини в бюджеті області передбачили 390 млн грн, з яких 315 млн грн скерували на експлуатаційне утримання автомобільних доріг місцевого значення. Зокрема, за ці кошти ліквідували ямковість на площі 33 тисячі кв.м та покрили суцільним асфальтом 29 км доріг.

Крім цього, у 2023 році в області встановили 1613 нових дорожніх знаків, нанесли 505 кілометрів дорожньої розмітки, облаштували 320 пішохідних переходів (3886 кв.м), встановили бар'єрне огородження довжиною 215 метрів. Відтак заходи програми у 2023 році профінансували на 389,849 млн грн, тобто 99,9%.

Він пояснив, що наразі у критичнім стані перебувають багато доріг місцевого значення, якими мали б опікуватися громади, проте часто їм бракує коштів.

У результаті депутати облради вирішили звернутися до Львівської ОВА з пропозицією збільшити кошти на ремонти доріг в області.

Нагадаємо, торік, за даними Служби автомобільних доріг Львівщини, в області не здійснили будівництво більш ніж половини запланованих ділянок доріг.

Також на початку жовтня 2023 року в області обмежили здійснення непершочергових видатків з місцевих бюджетів Львівщини й у результаті цього скасували 22 закупівлі, які стосувались ремонту та будівництва об’єктів спортивної інфраструктури.

Додамо, на Львівщині на утримання та ремонт доріг до 2025 року передбачили майже 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.