Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська ОВА

П'ятниця, 6 жовтня 2023, 10:48

На Львівщині обмежили здійснення непершочергових видатків з місцевих бюджетів

Львівська ОВА

Максим Козицький обмежив здійснення непершочергових видатків з місцевих бюджетів Львівщини та скасував 22 закупівлі.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Максим Козицький вчора, 5 жовтня, видав розпорядження "Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області", згідно з яким на час дії воєнного стану в області з місцевих бюджетів фінансуватимуть лише пріоритетні напрямки.

"Відповідно до мого доручення як начальника Львівської ОВА громади області почали аналізувати за пріоритетністю оголошені та заплановані на 2023 рік закупівлі. 22 заплановані закупівлі скасували. Зокрема, обласний бюджет зняв фінансовий ресурс з об’єктів спортивної інфраструктури на 38 млн грн. Ці кошти скерували на охорону здоров’я, ВПО та сектор безпеки" – наголосив Козицький.

За його словами, станом на сьогодні інформацію щодо аналізу пріоритетності закупівель не надали Глинянська та Солонківська ОТГ Львівського району.

"Більшість громад визначили свої цьогорічні закупівлі пріоритетними та необхідними для належного функціонування громад у період воєнного стану. Якщо виявлять закупівлі з низьким ступенем пріоритетності, то вони погодились розглянути можливість їх скасувати. Водночас замовники зауважують, що на законодавчому рівні відсутнє визначення пріоритетності закупівель. У своїй роботі для визначення пріоритетів керуються постановою КМУ "Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану" №590 від 09.06.2021 року" – пояснив Козицький.

Нагадаємо, у вересні у Львові вирішили обмежити здійснення публічних закупівель з бюджету міста до кінця дії воєнного стану. Також у липні цього року у Львові обмежили фінансування з міського бюджету в умовах воєнного стану.

Додамо, нещодавно Кам'янка-Бузька міськрада зупинила будівництво спортивного залу на території міської школи №3 й розірвала договір з підрядником через доручення голови Львівської ОВА та на вимогу мешканців громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.