Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 20 липня 2023, 15:33

У Львові обмежили фінансування з міського бюджету в умовах воєнного стану

Львівська міськрада

У місті визначили пріоритетні напрямки здійснення видатків з бюджету Львова та обмежили фінансування непершочергових.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 19 липня, міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про обмеження здійснення непершочергових видатків з бюджету Львівської МТГ в умовах воєнного стану.

Згідно з документом, у Львові визначили пріоритетні напрямки здійснення видатків з бюджету міста. Зокрема, першочергово фінансуватимуть видатки на:

- підтримку Збройних Сил України та всіх Захисників України, національну безпеку і оборону та здійснення заходів правового режиму воєнного стану;

- ліквідацію наслідків збройної агресії, проведення відновлювальних робіт на об’єктах міської інфраструктури;

- заклади охорони здоров’я, що надають медичні послуги особам, постраждалим внаслідок збройної агресії;

- об’єкти критичної інфраструктури, підготовку до опалювального сезону, підготовку об’єктів укриття, підготовку об’єктів освітніх закладів до навчального року;

- забезпечення соціальними послугами мешканців міста та внутрішньо-переміщених осіб;

- завершення вже розпочатих інфраструктурних об’єктів, з метою уникнення руйнувань та запобігання виникнення критичної ситуації, виконання зобов’язань перед підрядниками за виконані роботи, надані послуги, поставлені товари;

- інші видатки для забезпечення життєдіяльності міста.

У міськраді пояснили, що ця позиція узгоджена зі всіма фракціями Львівської міської ради та комісією з питань фінансів та планування бюджету.

Додамо, у березні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили зміни до бюджету Львівської МТГ на 2023 рік, згідно з якими передбачили 140 млн грн на програму підготовки національного спротиву.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.