Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дорог

Четвер, 21 грудня 2023, 15:23

На Львівщині не здійснили будівництво більшої половини запланованих ділянок доріг

дорог

Згідно даних Служби автомобільних доріг Львівщини у області змогли реалізувати будівництво лише однієї ділянки траси Київ–Чоп.

Про це йдеться у проєкті рішення Львівської облради щодо внесення змін до схеми планування території Львівської області.

Як вказано у документі, частина заходів з розвитку транспортної інфраструктури області здійснена, частина розпочата і продовжується.

Згідно даних Служби автомобільних доріг Львівської області за 2023 рік у області здійснили лише реконструкцію ділянок міжнародної автодороги Київ–Чоп за параметрами І технічної категорії.

Натомість, не здійснено будівництво п'яти запланованих ділянок. Йдеться про автодорогу Краковець–Львів, ділянку міжнародної автодороги Львів–Броди, будівництво східного напівкільця Нової обхідної дороги міста Львова, також нової ділянки автодороги М-09 Рава-Руська–Львів від міжнародного пункту пропуску Рава-Руська до автодороги М-06 Київ–Чоп,  та ділянок обхідних доріг населених пунктів: м. Мостиська, м. Стрий, м. Жидачів, м. Ходарів, м. Перемишляни,  м. Трускавець, с. Шегені, с. Куровичи – с. Підгайчики. с. Червоне –с. Ясинівці, с. Плугів.

Крім цього, у звіті вказано, що у зв'язку із відсутністю фінансування зупинено будівництво обхідної м. Трускавець.

Також, зазначено, що об'їзні ділянки автодоріг м. Стрий, м. Мостиська передбачені у передпроектній документації і розпочато розроблення робочих проектів. А об'їзні ділянки автодоріг с. Чижиків, сіл Куровичі та Підгайчики, сіл Червоне та Ясенівці, сіл Зарваниця та Плугів передбачені у ТЕО автодороги М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська.

А от проектна документація об'їзні ділянок доріг м. Жидачів, м. Ходорів,
м. Перемишляни і с. Шегині взагалі не розроблялась.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.