Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дороги Львівщини

Вівторок, 20 лютого 2024, 11:12

Екс-депутата Львівської облради судять за привласнення 1,6 млн грн під час ремонту дороги Золочів – Красне

дороги Львівщини

Суд обрав директору ТОВ "Дрог-Буд" Валерію П’ятаку запобіжний захід у розмірі 908 тис. грн застави через підозру у службовому підробленні та розтраті майна. 

Про це йдеться у судовому рішенні.

Згідно з документами, у вересні 2020 року директор представництва польської компанії ТОВ "Дрог-Буд" Валерій П’ятак підписав договір з департаментом дорожнього господарства Львівської ОДА на ремонт 23 км дороги місцевого значення Золочів – Красне Золочівського та Буського районів. 

Раніше "Наші гроші" писали, що ремонт дороги Золочів – Красне становила 169,2 млн грн. 

"У подальшому, на підставі підписаних директором ТОВ "Дрог-Буд" актів приймання виконаних підрядних робіт та довідок про вартість виконаних робіт Департаментом дорожнього господарства ЛОДА, здійснив оплату на розрахунковий рахунок на загальну суму 103398835,20гривень, з яких 1582450,00 гривень об`єми та вартість робіт, які фактично виконані не були, чим Львівській ОДА завдана шкода (збитки) у вказаному розмірі" – йдеться у постанові суду.

Галицький районний суд постановив, що Валерія П’ятака підозрюють у службовому підробленні та розтраті майна. Суд обрав йому запобіжний захід у розмірі 908 тис. грн застави.  Крім цього, йому заборонено відлучатися за межі Львівської та Волинської областей без дозволу слідчого, а також спілкуватися зі свідками. Додамо, що також підозру у службовій недбалості отримав інженер технічного нагляду. Суд призначив йому 45,4 тис. грн застави.

Зазначимо, в Польщі "Дрог-Буд" працює на ринку дорожніх робіт з 1998 року, українське представництво у Львові відкрило в 2016 році, коли Укравтодор очолив поляк Славомір Новак. Тоді польська фірма відразу виграла в системі Укравтодору тендери на 297,07 млн гривень.

Серед засновників українського ТОВ "Дрог-Буд Україна2 окрім польської компанії (частка якої складає 75%) значились львів’яни Олександра Яцик та Валерій П’ятак. Діяльність українського представництва у 2019 році була збиткова, чистий збиток склав 1,14 млн гривень.

Додамо також, що у березні 2006 року Валерія П’ятака обрали депутатом Львівської міської ради член фракції "Наша Україна", у 2010 Валерій П’ятак його призначили заступником голови Львівської обласної ради. Крім цього, він обіймав посаду заступника голови ЛОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.