Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Понеділок, 4 березня 2024, 12:50

Жінці, яка скоригувала ракетні атаку по Львову, призначили шість років ув'язнення

судова справа

Суд призначив 6 років позбавлення волі для переселенки, яка поширила інформацію про розміщення ЗСУ у Львові.

Про це повідомила пресслужба Личаківського районного суду Львова.

Личаківський районний суд завершив розгляд кримінального провадження щодо переселенки, яка у 2022 році поширила інформацію про розміщення ЗСУ у Львові, та засудив її до 6 років позбавлення волі.

Згідно з рішенням суду, жінка 22 жовтня 2022 року надала інформацію про розміщення ЗСУ у Львові своїй сестрі з Росії, яка поширила отриманий скріншот військовослужбовцю РФ для завдання ракетних ударів.

Цього ж дня на Львівщину була спрямована російська ракетна атака, силам ППО вдалося збити 7 ракет.

"Особу Ф. визнано винуватою у тому, що вона, бувши громадянкою України, переселившись із сім’єю з окупованої території України до Львова, 22 жовтня 2022 року, перебуваючи по вул. Юрія Руфа, використовуючи особистий мобільний телефон, зробила скріншот програми GoogleMaps, після чого обвела маркером територію, в якому розташовуються підрозділи ЗСУ, з можливістю їх ідентифікації на місцевості, та за допомогою месенджера Telegram, поширила вказаний скріншот своїй сестрі – громадянці України Ч., яка фактично проживає на території російської федерації, яка своєю чергою поширила вказаний скріншот військовослужбовцю збройних сил РФ Снєговському В.С. з метою завдання ракетних ударів по зазначеному об’єкту" – йдеться у повідомленні. 

Наразі вирок суду не набув законної сили й на нього може бути подана апеляція.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.