Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ділянка геріатричного пансіонату

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 26 квітня 2024, 10:58

Проти міськради Львова подали новий позов за землі геріатричного пансіонату на Медової Печери

ділянка геріатричного пансіонату

У місті тривають судові процеси навколо геріатричного пансіонату на вул. Медової Печери.

Про це повідомляє департамент містобудування Львівської міської ради на своїй сторінці у Фейсбуці. 

У Львівський окружний адміністративний суд зайшла позовна заява від ГО інвалідів "Центр реабілітаційних ініціатив "Діяльне Милосердя" до департаменту містобудування Львівської міськради та управління держконтролю за використанням та охороною земель.

ГО вимагає визнати протиправними дії міськради зі створення комісії для проведення обстеження земельної ділянки площею 2,4 га на вул. Медової Печери, 71, яка належить Львівському геріатричному пансіонату.

"Мовляв, якщо посадовці не бачать того, що треба – у нашому випадку уявної споруди на 56 квадратів – то треба їм взагалі заборонити бачити будь-що на ділянці. А отже, заборонити проводити будь-які комісії чи обстеження. А результати проведених – скасувати" – йдеться у повідомленні.

За інформацією міськради Львова, суд призначив справу до розгляду за спрощеною процедурою, без виклику сторін.

"Дивний поспіх. Тому юристи департаменту будуть подавати клопотання про розгляд справи у загальному порядку, щоб всебічно заслухати інформацію та дослідити всі наявні матеріали" – додали у міськраді.

Зазначимо, у грудні 2023 року на сесії Львівської міськради депутати прийняли ухвалу про передачу пансіонату ділянки у 2,4 га, яку хотіли незаконно забудувати й на якій розташований цей заклад. Загалом заклад займає площу у майже 14,5 га.

Майже 15 років тому 2,4 га землі пансіонату Львівська ОДА незаконно передала в руки ГО інвалідів "Центр реабілітаційних ініціатив "Діяльне милосердя" для будівництва. У 2021 році реєстратор Мостиської міськради зареєстрував за цією ГО право власності на об’єкт нерухомості на ділянці, який так й не збудували. А у грудні того ж року ГО віддала новоствореному ТОВ "Агератум плюс" вигадану будівлю в іпотеку.

Наразі у справі геріатричного пансіонату тривають декілька судових процесів.

Нагадаємо, на початку листопада 2023 року міськрада підготувала ухвалу про надання геріатричному пансіонату дозволу на розроблення проєкту нового землеустрою. А вже наприкінці місяця Львівська міськрада почала судитися з незаконним забудовником території геріатричного пансіонату.

Додамо, у геріатричному пансіонаті до 2024 року планували впорядкувати всі юридичні документи та створити всі необхідні умови для проживання літніх людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.