Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський геріатричний пансіонат

Фб пансіонату

Середа, 8 листопада 2023, 10:15

У Львові незаконо хочуть забудувати територію геріатричного пансіонату

Львівський геріатричний пансіонат

Міськрада готує ухвалу про надання геріатричному пансіонату дозволу на розроблення проєкту нового землеустрою. 

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Комунальний заклад Львівської обласної ради "Львівський геріатричний пансіонат" повідомив, що на його території, на вул. Медової Печери, 71, проводять незаконне будівництво. За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача Львівська міськрада готова надати йому дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у 14 га, на території якої розташований пансіонат,  в тому числі про 2,4 гектара, які є у спірній власності. Відповідну ухвалу вже підготовлено для розгляду на сесії міської ради. 

"У 2010 році голова ОДА підписав розпорядження передати із загальної площі земельної ділянки геріатричного пансіонату 2,4 га у постійне користування ГО інвалідів "Центр реабілітаційних ініціатив "Діяльне милосердя". Понад 10 років тривають судові процеси. На одному з етапів суд визнав землю міською, але і залишив 2,4 га в постійному користуванні ГО. Та позиція міста чітка і зрозуміла, що ця ділянка може використовуватися лише під потреби геріатричного пансіонату" – розповів Любомир Зубач.

За словами в.о. директора Львівського геріатричного пансіонату Етері Пасеки нещодавно на спірній території невідомі люди намагалися розпочати будівельні роботи. Виявилося, що в реєстрі на цій земельній ділянці існує будівля площею 56,8 кв. м, яка зареєстрована за громадською організацією, втім по факту такої будівлі не існує.

"Зараз маємо зареєстроване кримінальне провадження, тривають слідчі дії. Загалом, протягом понад 10 років відбувалися 4 судових процеси з різними позивними вимогами. З позовами зверталась як Львівська міська рада, так і прокуратура про оскарження розпорядження голови Львівської облдержадміністрації від 2010 року. Зараз ми очікуємо на прийняття Львівською міською радою відповідної ухвали, в тому числі з урахуванням цих обставин реєстрації документів на неіснуюче будівництво, будуть ініційовані нові судові процеси" – зазначив начальник юридичного відділу Львівської обласної ради Ярослав Гасяк.

Етері Пасека також зазначила, що тут планують зробити реабілітаційний центр не лише для наших людей з інвалідністю, а для захисників, які після повернення з фронту, також масово потребуватимуть реабілітації

"Сьогодні у пансіонаті проживають 292 підопічних, з них 45 – внутрішньо переміщені особи, а 70 мешканців - прикуті до ліжка. З допомогою обласної та міської ради ми боремося за цю землю для наших мешканців: людей похилого віку та осіб з інвалідністю" – додала Етері Пасека.

Нагадаємо, у геріатричному пансіонаті до 2024 року планують впорядкувати всі юридичні документи та створити всі необхідні умови для проживання літніх людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.