Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський геріатричний пансіонат

Фб пансіонату

Понеділок, 31 липня 2023, 13:54

Львівський геріатричний пансіонат перебуває у занедбаному стані

Львівський геріатричний пансіонат

У геріатричному пансіонаті до 2024 року планують впорядкувати всі юридичні документи та створити всі необхідні умови для проживання літніх людей.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

На території Львівського геріатричного пансіонату виявили цілу низку проблем, які вже давно потребують нагального вирішення. 

"Величезна територія Геріатричного пансіонату, розміром у 14 гектарів, є вкрай занедбана та у багатьох місцях необгороджена. Тут – ціла низка будівель, які не інвентаризовані та не використовуються, немає документів на землю, хаос з орендарями, більшість із них не дотримуються умов договору" – пояснив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Відтак найближчим часом потрібно зробити все, аби до 2024 році комунальний заклад області мав впорядковані всі юридичні документи та всі необхідні умови для проживання літніх людей. Для цього планують залучити кошти з обласного бюджету, українських та міжнародних донорів.

Також наразі йдеться про те, щоб якнайшвидше вирішити технічні нюанси та до кінця року ввести в експлуатацію ще один із корпусів пансіонату, який відремонтований за кошти благодійників.

Керівництво Львівського геріатричного пансіонату змінили нещодавно. В.о. керівника стала Пасека Етері.

"У нашому пансіонаті проживає майже 300 підопічних, з яких 45 – це внутрішньо переміщені особи. Ми плануємо організувати роботу з надання реабілітаційних послуг для наших мешканців, адже це люди старшого віку, 70 з них лежачі. Також ми перевели наш заклад на аутсорсинг з харчування, що дозволило зекономити кошти та покращити якість меню" – наголосила Пасека Етері.

З проблемних питань, які озвучили під час відвідин геріатричного пансіонату, є також облаштування укриття, ремонт адміністративної будівлі та розв'язання питання з аварійним гуртожитком, який знаходиться на території пансіонату.

Нагадаємо, у квітні цього року працівники Офісу Омбудсмана відвідали Львівський геріатричний пансіонат, де виявили численні порушення. Серед них – порушення санітарно-гігієнічних норм та порушення права підопічних розпоряджатися власними коштами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.