Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

ФБ Зубача

Четвер, 28 грудня 2023, 09:44

Львівська міськрада офіційно закріпила ділянку на вул. Медової Печери, 71 за геріатричним пансіонатом

земельна ділянка

На сесії міськради прийняли ухвалу про передачу ділянки 2,4 га землі пансіонату, яку хотіли незаконно забудувати.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Обласному геріатричному пансіонату передали земельну ділянку, на якій розташований цей заклад. Йдеться про територію, загальною площею майже 14,5 га. Таке рішення підтримали на сесії Львівської міської ради, вчора, 27 грудня. Крім цього, тут планують облаштувати укриття для підопічних закладу.

"Наступний етап – вирішення питання землекористування і сьогодні маємо перший крок. Місто починає оформляти землі за геріатричним пансіонатом. На частину цієї земельної ділянки – 12 га – ми вже даємо дозвіл на розробку проєкту землеустрою. А на ту умовно спірну земельну ділянку – більше 2 га – даємо чіткі доручення юристам врегулювати це питання в правовий спосіб. Коли це буде врегульовано, обидві земельні ділянки мають бути об’єднані і служити для геріатричного пансіонату" – розповів Любомир Зубач. 

Він зазначив, що ухвала повністю узгоджена з обласною радою, в чиєму підпорядкуванні і є геріатричний пансіонат.
 
 
Як повідомила пресслужба Львівської міської ради, керівниця геріатричного пансіонату Етері Пасека наголосила на необхідності відведення землі, щоб почати капітальні ремонти, зокрема облаштувати укриття для мешканців пансіонату.

«В нас живуть 300 осіб, це люди похилого віку та люди з інвалідністю. Нині серед них 45 внутрішньо переміщених осіб.  Зараз довкола цієї землі відбувається спекуляція. Хтось зробив там неіснуючу споруду і ми нібито через це маємо відмовитися від тих 2,4 га землі. Але нам потрібна наша земля. В нас досі відкрита територія, є люди з деменцією, які виходять на прогулянку, нам першочергово треба обгородити цю територію. Ми сьогодні не можемо почати жодного капітального ремонту, а маємо потребу зробити укриття. Це сьогодні дуже важливо, а без відповідних документів не можемо цього зробити" – наголосила керівниця геріатричного пансіонату.

Нагадаємо, на початку листопада міськрада підготувала ухвалу про надання геріатричному пансіонату дозволу на розроблення проєкту нового землеустрою. А вже наприкінці місяця Львівська міськрада почала судитися з незаконним забудовником території геріатричного пансіонату.

Додамо, у геріатричному пансіонаті до 2024 року планують впорядкувати всі юридичні документи та створити всі необхідні умови для проживання літніх людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.