Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

ФБ Зубача

П'ятниця, 24 листопада 2023, 09:57

Львівська міськрада судиться з незаконним забудовником території геріатричного пансіонату

земельна ділянка

У позові міська рада вимагає накласти арешт на 2,4 га землі пансіонату, які хочуть незаконно забудувати.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

Львівська міська рада подала позов у Господарський суд Львівської області, щоб припинити право власності на "примарну" будівлю та скасовувати державну реєстрацію прав на землях геріатричного пансіонату.
 
"Також ми просимо вжити заходів забезпечення позову. Дуже важливо накласти арешт на будівлю та земельну ділянку, щоб, поки не буде ухвалено рішення суду, ніхто і нічого не міг із землею та спорудою-фантомом юридично зробити.Здавалося б, нонсенс скасовувати право власності на те, чого не існує. Але на жаль, це єдиний можливий юридичний шлях для подальших кроків" – написав Любомир Зубач.
 
Він нагадав, що йдеться про 14 га міської землі під лісом, з яких 2,4 га у 2010 році своїм розпорядженням голова Львівської ОДА передав ГО інвалідів "Центр реабілітаційних ініціатив "Діяльне милосердя" - у постійне користування. Нещодавно на спірній території невідомі люди намагалися розпочати будівельні роботи. 
 
 
Також він додав, що геріатричний пансіонат – заклад обласного підпорядкування, тому разом з обласною радою напрацювали спільний варіант ухвали щодо землі на Медової Печери, 71. Документ для голосування винесуть на найближчу сесію Львівської міськради.
 
Нагадаємо, на початку листопада міськрада підготувала ухвалу про надання геріатричному пансіонату дозволу на розроблення проєкту нового землеустрою. 

Додамо, у геріатричному пансіонаті до 2024 року планують впорядкувати всі юридичні документи та створити всі необхідні умови для проживання літніх людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.