Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Матис

Вівторок, 20 лютого 2024, 10:25

З криміналки фрешмена Матиса зник цілий склад злочину

Роман Матис

Офіс генпрокурора закрив кримінальне провадження щодо Романа Матиса у справі про розкрадання гуманітарної допомоги.

Про це повідомив Роман Матис на своїй сторінці у Фейсбуці.

Офіс генпрокурора закрив кримінальне провадження щодо президента Міжнародного інвестиційного офісу та експосадовця Львівської ОДА Романа Матиса, якого звинуватили в організації схеми розкрадання гуманітарної допомоги для ЗСУ.

"Закрити за відсутністю складу злочину кримінальне провадження за підозрою Матиса Р.Є. постановив Офіс генерального прокурора" – написав Роман Матис.

Справа тривала майже два роки, з травня 2022 року.

"Мої слова про те, що вся ця ситуація є абсолютним непорозумінням, йде в розріз з моїми цінностями і що жодних кримінально-протиправних дій я не вчиняв – отримали офіційне підтвердження. Це найважливіше. Генеральному прокурору Андрій Костін дякую за політичну волю у відповідь на запит про справедливість" – додав Матис.


Нагадаємо, 5 травня 2022 року СБУ затримала Романа Матиса, його, спільно з редактором видання Mind.UA Євгеном Шпиткою та підприємцем з Київщини, звинуватили в організації схеми розкрадання гуманітарної допомоги для ЗСУ та привласнення благодійних пожертв.

Тоді ж Матис відкинув всі звинувачення та заявив, що захищатиметься у суді. 7 травня Галицький районний суд Львова призначив Матису заставу у 2 млн грн, а у вересні зменшив її до 208 тис. грн.

Додамо, що Роман Матис працював начальником управління інвестиційної політики Львівської ОДА впродовж 2016-2021 років. У листопаді 2015 року Матиса призначили радником тодішнього голови Львівської ОДА Олега Синютки.

Матис у 2015 році вступив до Блоку Петра Порошенка Солідарність й балотувався у Львівську обласну раду від цієї партії в окрузі №1.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.