Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Матис

П'ятниця, 6 травня 2022, 11:55

Романа Матиса підозрюють у розкраданні гуманітарки

Роман Матис

Ексчиновник Львівської ОДА та головний редактор одного з видань організували схему розкрадання гуманітарної допомоги для ЗСУ.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 5 травня, працівники СБУ затримали двох мешканців Львівщини, які організували схему розкрадання гуманітарної допомоги для ЗСУ, зокрема, вони обманювали керівників однієї з громадських організацій та привласнювали благодійні пожертви.

"Схему організували двоє мешканців регіону. Один з них – президент інвестиційної компанії, а інший є головним редактором інформаційного видання. Військове спорядження та іншу гумдопомогу, що призначалася для потреб армії та військових формувань України, вони продавали за чималі гроші.

Під час санкціонованих слідчих дій встановлено, що зловмисники не лише торгували амуніцією, а й привласнювали пожертви благодійників, які надходили, ніби то на рахунки громадської організації, як допомога для ЗСУ.

Далі через банківські відділення та термінали вони виводили кошти з цих рахунків для власного збагачення" – наголосили в СБУ.

Організаторів схеми затримали під час продажу партії військового спорядження на 550 тисяч гривень, а під час обшуків виявили склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. Наразі СБУ перевіряє якість товарів для передачі її ЗСУ.

Також вирішується питання щодо повідомлення зловмисниками про підозру за ч. 3 ст. 201-2 України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) та обрання міри запобіжного заходу.

Триває слідство для встановлення всіх осіб, які причетні до цієї протиправної діяльності.

За даними львівських ЗМІ, йдеться про президента Міжнародного інвестиційного офісу, колишнього голову управління інвестиційної політики Львівської ОДА та кандидата на посаду міського голови Львова під час виборів у 2020 році Романа Матиса й головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Додамо, що Роман Матис працював начальником управління інвестиційної політики Львівської ОДА впродовж 2016-2021 років. У листопаді 2015 року Матиса призначили радником тодішнього голови Львівської ОДА Олега Синютки.

Матис у 2015 році вступив до Блоку Петра Порошенка "Солідарність" й балотувався у Львівську обласну раду від цієї партії в окрузі №1.

У 2019 році Роман Матис задекларував 255 тис. грн зарплати та 3,2 млн грн готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.