Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Матис

Четвер, 22 вересня 2022, 11:10

Хастлеру Матису зменшили заставу до 208 тисяч

Роман Матис

Галицький райсуд зменшив заставу для Романа Матиса з 2 мільйонів гривень до 208 тисяч.

Про це йдеться в ухвалі Галицького районного суду м. Львова від 16 вересня 2022 року.

Галицький районний суд задовільнив клопотання адвоката президента Міжнародного інвестиційного офісу Романа Матиса, якого звинувачують в організації схеми розкрадання гуманітарної допомоги для ЗСУ спільно з редактором видання Mind.UA Євгеном Шпиткою та підприємцем з Київщини.

Зокрема, йдеться про зменшення розміру застави для Матиса з 2 мільйонів гривень до 208 тисяч гривень та зобов'язання повернути різницю заставодавцю.

"Змінити підозрюваному запобіжний захід, застосований ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 07.05.2022 року у вигляді застави у розмірі 2 000 000 гривень, внесеної в частині суми застави, а саме зменшити розмір застави, достатній для виконання ним обов'язків, передбачених КПК України у розмірі 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 208 000 гривень.

Повернути заставодавцю заставу у розмірі 1 792 000 гривень" – йдеться в ухвалі суду.

Зазначимо, 7 травня, Галицький районний суд Львова призначив Матису заставу у 2 млн грн, яку той сплатив. Матис відкидає всі звинувачення та заявляє, що захищатиметься у суді.

Також суд задовільнив відвід слідчого у справі Романа Матиса, звинувачуючи правоохоронця в тому, що той неналежним чином проводить досудове розслідування.

Наприкінці серпня СБУ притягнула до відповідальності підприємця з Київщини, якого підозрюють у розкраданні допомоги для ЗСУ разом з Романом Матисом та Євгеном Шпиткою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.