Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Матис

Вівторок, 30 серпня 2022, 17:50

СБУ знайшла у справі Романа Матиса третього клієнта

Роман Матис

СБУ притягнула до відповідальності підприємця з Київщини, якого підозрюють у розкраданні допомоги для ЗСУ разом з Романом Матисом та Євгеном Шпиткою.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Спецслужби Львівщини повідомили про підозру підприємцю з Київщини у справі про організацію схеми розкрадання гуманітарної допомоги для ЗСУ, в якій звинувачують президента Міжнародного інвестиційного офісу Романа Матиса та редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка. 

"Зловмисником виявився 45–річний підприємець з Київщини. Перебуваючи у змові із іншими фігурантами провадження він забезпечував механізм продажу військових товарів, які були завезені, як гуманітарна допомога для ЗСУ. Чоловік налагодив механізм привласнення коштів, які надходили на рахунки у вигляді цільової безповоротної фінансової допомоги від благодійників. Замість подальшої закупівлі військових товарів частина коштів благодійників осідала в кишенях у зловмисників" – наголосили в СБУ.

Їм усім повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, 7 травня, Галицький районний суд Львова призначив Матису заставу у 2 млн грн, яку той сплатив. Матис відкидає всі звинувачення та заявляє, що захищатиметься у суді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.