Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

гаражний кооператив "Конвеєр"

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 26 березня 2024, 14:15

Гаражний кооператив на Шевченка сплатить міськраді 500 тисяч гривень

гаражний кооператив "Конвеєр"

Суд зобов'язав гаражний кооператив "Конвеєр" сплатити міськраді пів мільйона гривень оренди за користування земельною ділянкою на вул. Шевченка, 367.

Про це повідомляє департамент містобудування Львівської міської ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Юристи департаменту містобудування Львівської міської ради відсудили на користь громади Львова понад 500 тисяч гривень у гаражного кооперативу "Конвеєр" за користування двома земельними ділянками площею 3,1 га та 1,2 га на вул. Шевченка, 367 у Львові.

Як наголосили у департаменті містобудування, цими ділянками гаражний кооператив користується давно, однак не платить оренду місту.
"Фактично останні три роки (з 2021 до 2023) "Конвеєр" користувався комунальною землею, але вирішив орендну плату не платити. Сплачував лише земельний податок. Як аргументи – мовляв, немає правових підстав для оплати, адже ухвалою Львівської міськради народних депутатів № 794 від 12.06.1997 ділянку йому дали в постійне землекористування. А отже, він вважає себе постійним користувачем. Утім ділянку в постійне землекористування йому видали лише на 10 років, які уже минули" – йдеться у повідомленні.

У міськраді додали, що, згідно з рішенням суду, кооператив має сплатити пів мільйона гривень у бюджет Львова.

За даними аналітичної системи YouControl, гаражний кооператив "Конвеєр" зареєстрований з 1998 року у Львові, займається комплексним обслуговуванням об'єктів. Керівником кооперативу є львів'янин Ярко Макович.

Зазначимо, ТзОВ "Каньйон", яке звело житловий комплекс на вул. Шевченка, 307 А, також не платило міськраді орендну плату за земельну ділянку. Йдеться про понад 4 млн грн заборгованості.

Крім цього, суд зобов'язав "Євроготель" відшкодувати Львівській міськраді орендну плату за земельну ділянку під власною будівлею.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.