Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будинок на вул. Шевченка, 307 А

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 1 березня 2024, 11:28

Забудовника житлового комплексу на Шевченка зобов'язали сплатити Львову чотири мільйони гривень

будинок на вул. Шевченка, 307 А

ТзОВ "Каньйон", яке звело житловий комплекс на вул. Шевченка, 307 А, не платило міськраді орендну плату за земельну ділянку.

Про це повідомляє департамент містобудування Львівської міської ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Львівської міської ради та постановив забудовника – ТзОВ "Каньйон" виплатити понад 4 млн грн на користь громади Львова за користування земельною ділянкою площею 1,51 га на вул. Шевченка, 307 А.

Як наголосили у департаменті містобудування, ТзОВ "Каньйон" збудувало на вул. Шевченка, 307 А багатоквартирний будинок, проте не розрахувалося з містом за оренду цієї земельної ділянки.

"Кілька років тому місто надало в користування ТзОВ "Каньйон" земельну ділянку площею 1,51 га. Спочатку забудовник справно платив оренду комунальної землі, яку взяв під будівництво багатоквартирного будинку. Але вже після 2021 року почалися перші заборгованості.

Тоді юристи департаменту містобудування через суд зобов'язали фірму сплатити понад 900 тисяч боргу за оренду ділянки. Разом з інфляційними, штрафними санкціями, пенею назбиралося майже 2 млн гривень. Забудовник рішення суду не виконав, борг не повернув. Не платив за оренду і в наступні роки.

Через невиконання умов договору юристи департаменту містобудування звернулися в Господарський суд Львівської області щодо стягнення заборгованості та штрафних санкцій. Суд позов міста до ТзОВ "Каньйон" задовольнив. Та зобов'язав стягнути заборгованість за оренду – 2,2 млн грн. З попереднім боргом і штрафними санкціями виходить понад 4 млн грн заборгованості перед Львівською громадою" – йдеться у повідомленні.

У міськраді додали, що у разі, якщо забудовник проігнорує два рішення суду, то засновники відповідатимуть особистими коштами та майном. 

За даними аналітичної системи YouControlТзОВ "Каньйон" зареєстроване у Львові на вул. Шевченка, власницею фірми є львів'янка Тетяна Ушкова, однак у 2018 році компанія належала Наталії Щадило, а Ушкова була керівницею фірми. Підприємство створене у 1997 році і займається допоміжним обслуговуванням наземного транспорту.

Нагадаємо, у 2016 році цю забудову на вул. Шевченка визнали незаконною. У прокуратурі повідомили, що ТзОВ "Каньйон", порушуючи закон, уклала договір із будівельною компанією про будівництво тут індивідуального багатоквартирного житлового будинку, що складається з 10 секцій. Станом на 2016 рік, фірма встигла збудувати 2 житлових будинки із запланованих, тоді ж їй було видано припис на їх знесення.

Однак у 2019 році фірмі дозволили добудувати житловий комплекс, – Львівська міськрада уклала з підприємством мирову угоду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.