Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Понеділок, 11 березня 2019, 17:07

Садовий дозволив добудувати незаконну забудову у Рясному-1

будівництво у Львові

Львівська міськрада дозволила ТзОВ "Каньйон" добудувати й здати в експлуатацію житловий комплекс на вул. Т. Шевченка, 307-А, який раніше ДАБІ визнала незаконним.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності щодо ТзОВ "Каньйон". "За" проголосували 42 депутата.

Зокрема, йдеться про укладення мирової угоди між Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Львові та ТзОВ "Каньйон" на добудову й здачу в експлуатацію будинків ЖК "Галіція" на вул. Т. Шевченка, 307-А.

За словами керівника юридичного відділу міськради Гелени Пайонкевич, через численні порушення суд визнав будівництво ЖК "Галіція" незаконним та постановив знести забудову, однак 250 сімей вже заплатили кошти за квартири у будинках.

"Забудовник відмовився будувати далі і зник, а новий забудовник вимагає компенсацію. Зараз вже збудовано 2 будинки, третій на початковій стадії", – додала Гелена Пайонкевич. 

Згідно з цією угодою, ТзОВ "Каньйон" ліквідовує недоліки у будівництві, сплачує штрафи та, під наглядом ДАБІ, добудовує житловий комплекста здає його в експлуатацію. Натомість міськрада отримує однокімнатну квартиру, площею 51,5 кв.м, та двокімнатну квартиру, площею 68,6 кв.м, у одному з будинків.

Як йдеться у єдиному реєстрі юридичних осіб, ТзОВ "Каньйон" зареєстроване у Львові на вул. Шевченка, власником фірми є Наталія Щадило, а керівником – Тетяна Ушкова. Підприємство створене у 1997 році і займається допоміжним обслуговуванням наземного транспорту.

Нагадаємо, ще у 2016 році цю забудову на вул. Т. Шевченка, 307 визнали незаконною. У прокуратурі повідомили, що ТзОВ "Каньйон", порушуючи закон, уклала договір із будівельною компанією про будівництво тут індивідуального багатоквартирного житлового будинку, що складається з 10 секцій. Станом на 2016 рік, фірма встигла збудувати 2 житлових будинки із запланованих, тоді ж їй було видано припис на їх знесення.

А вже у вересні 2018 року виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзОВ "Каньйон" трьох будинків на вул. Т. Шевченка, 307-А.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.