Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Четвер, 4 січня 2024, 12:58

За 2023 рік з орендарів-боржників Львівська міськрада стягнула понад 30 мільйонів гривень

Це кошти, які стягнули юристи з орендарів, які не платили за договорами оренди або й узагалі навмисне не укладали їх.    

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Понад 30 млн грн надійшло до бюджету Львова у 2023 році за підсумками роботи відділу правового забезпечення департаменту містобудування Львівської міської ради. Це удвічі більше, ніж 2022 року.

За даними департаменту містобудування, здебільшого це кошти, які стягнули з орендарів-боржників. Вони не платили за договорами оренди землі або й узагалі навмисне не укладали їх, володіючи нерухомістю на комунальній землі. Тож боржники не заплатили громаді за землю, якою фактично користуються.

Загалом у 2023 році правники підготували 142 позовні заяви і виграли 65 справ. Ще 72 справи досі перебувають на розгляді.

"Цьогоріч відділ правового забезпечення запровадив практику досудового врегулювання справ, що дозволяє швидше наповнювати бюджет. Перш ніж іти до суду, юристи звертаються до орендарів, які мають незначну заборгованість, з повідомленням про добровільну сплату протягом кількох днів. А вже тоді – у разі потреби – вдаються до правосуддя" – розповіли у департаменті містобудування Львівської міськради.

Як показує практика, більшість боржників воліють не доводити справу до суду і сплачують заборгованість.

Нагадаємо, у жовтні з орендарів-боржників Львівська міськрада стягнула 3,5 млн гривень.

Додамо, одна з львівських фірм три роки незаконно користувалася комунальною землею та заборгувала львівській міськраді 510,4 тисяч гривень за оренду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.