Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Богдана Хмельницького, 225а.

google.maps

П'ятниця, 10 листопада 2023, 10:45

Львівська фірма три роки незаконно користувалася комунальною землею

вул. Богдана Хмельницького, 225а.

 Компанія заборгувала львівській міськраді 510,4 тисяч гривень за оренду землі.

Про це йдеться у постанові Господарського районного суду Львівської області.

Львівська міська рада звернулася до суду з позовом на ТзОВ "Галичани" через заборгованість орендної плати за користування комунальною земельною ділянкою. Компанія взяла ділянку в оренду у міста ще у 2009 році, з терміном користування 10 років, однак з 2020 року не продовжила договір та не сплачував кошти.

Йдеться про ділянку площею 0,57 га на вул. Богдана Хмельницького, 225а. Ділянка перебуває в комунальній власності міста та належить до земель промисловості, транспорту, зв’язку та енергетики. 

Загалом компанія заборгувала міськраді 510,4 тис. грн за користування землею та повинна сплатити 7650 тис. грн судового збору. Суд зобов’язав ТзОВ "Галичани" виплатити Львівській міській раді ці кошти, однак рішення можна оскаржити у Західному апеляційному господарському суді.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Галичани" зареєстроване майже 29 років тому у Львові на вул. Богдана Хмельницького, 225а. Підприємство займається оптовою торгівлею деревиною та наданням в оренду нерухомого майна. Власниками компанії є Ярослав Кривошея та Галина Данилів. Як повідомляє видання Zaxid.net це тесть та сестра львівського бізнесмена, власника "Львівської хвилі" Мирослава Хом’яка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.