Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 15:00

На Львівщині за тиждень здали в оренду понад 320 гектарів сільськогосподарської землі

земельна ділянка

Минулого тижня в області уклали та зареєстрували договори оренди землі площею 326,1 га.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Минулого тижня на території області в умовах воєнного стану уклали та зареєстрували договори оренди щодо 478 сільськогосподарських земельних ділянок площею 326,1 га, з яких понад 70% – Старосамбірська громада.

Як пояснили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, за тиждень найбільше  залучила до обробітку Старосамбірська громада Львівщини – понад 220 га сільгоспземель.

Загалом за спрощеною процедурою на період воєнного стану громади області передали в оренду сільгосппідприємствам 3195 земельних ділянок, площею 12,4 тис. га.

Райони-лідери за залученням земель у воєнний стан (за площею переданих в оренду сільськогосподарських земель: Червоноградський (3,7 тис. га), Самбірський (3,2 тис. га) та Стрийський (2,2 тис. га).

Натомість громади-лідери: Боринська (1,9 тис. га), Белзька (1,7 тис. га) та Сокальська (655 га).

Нагадаємо, цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів, а на початку квітня Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.