Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

посівна кампанія

Понеділок, 4 квітня 2022, 14:35

На Львівщині стартує конкурс фінансової підтримки для фермерів

посівна кампанія

Фермери області можуть взяти участь у конкурсі фінансової підтримки.

Про це повідомляє Жидачівська міська територіальна громада. 

Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової підтримки фермерськими господарствами для провадження виробничої діяльності та диверсифікації виробництва за бюджетною програмою "Надання кредитів фермерським господарствам".

Цього року Львівська область отримає 4,588 млн грн, що в 3,8 рази більше, порівняно з минулим роком.

Фінансова підтримка фермерських господарств надається у розмірі, що не перевищує 1 млн грн із забезпеченням виконання зобов’язання щодо повернення бюджетних коштів на строк до 5 років.

Документи можна подавати до 30 квітня. Фермерські господарства подають у паперовій та електронній формі до Львівського регіонального відділення:

- заявку у двох примірниках за формою, затвердженою Мінагрополітики;

- копію статуту фермерського господарства із статусом юридичної особи або копію договору /декларації про створення сімейного фермерського господарства;

- відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою;

- баланс та звіт про фінансові результати фермерського господарства за 2021 рік за встановленою формою;

- копію паспорта (у разі коли голова фермерського господарства віком до 35 років (включно);

-  бізнес-план з техніко-економічним обгрунтуванням доцільності надання фінансової підтримки фермерському господарству із зазначенням графіка повернення коштів;

-  пропозицію фермерського господарства щодо забезпечення виконання зобов’язання з повернення бюджетних коштів у порядку, встановленому законодавством.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що аграрії Львівщини цього року планують збільшувати виробничі площі. На початку березня Львівська ОВА звернулася до Міністерства аграрної політики України із пропозицією розробити механізм, який дозволить передавати аграріям додаткові сільськогосподарські землі, які знаходяться у комунальній власності, без аукціону.

Загалом цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.