Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

очисні споруди

Понеділок, 22 квітня 2024, 15:51

На реконструкцію та будівництво очисних споруд Львівщини необхідно 20 мільярдів гривень

очисні споруди

Йдеться про басейни річок Західний Буг та Дністер.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Станом на сьогодні в області перевищення граничних концентрацій забруднюючих речовин спостерігається у всіх 12 пунктах моніторингу річкових вод.

Для покращення ситуації Управління річковим басейном Вісли розробило план, реалізація якого розпочнеться у 2025 році. Йдеться про проведення 92 заходів, більшість з яких це будівництво і реконструкція очисних споруд у великих населених пунктах.

"У басейні Вісли потребують реконструкції 26 очисних споруд, нового будівництва – 20 споруд, у басейні Дністра потребують реконструкції 26 споруд, будівництва – 23 споруди, у басейні Дніпра потребують реконструкції 4 споруди і потрібно збудувати одну нову споруду. За приблизними оцінками для реконструкції й будівництва очисних споруд Львівської області необхідно 20 млрд грн" – зазначила т.в.о. директора департаменту екології Львівської ОВА Оксана Війтик.

За її словами, наразі найбільш забрудненою річкою басейну Західного Бугу є річка Полтва. Перевищення показників також зафіксували у річкових створах Буська, Сокаля, Червонограда, у річках басейну Західного Бугу Свині (м. Жовква), Маруньці (м. Винники), Золочівці (м. Золочів).

Нагадаємо, у 2020 році Львівська ОДА розробила програму розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, що передбачала будівництво та реконструкцію 15 очисних споруд в області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.