Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пішохідний перехід у Львові

Четвер, 28 березня 2024, 11:29

У Львові просять організувати новий пішохідний перехід на Науковій

пішохідний перехід у Львові

Депутати звернулися до Андрія Садового з проханням облаштувати наземний пішохідний перехід на вул. Науковій, 92, напроти входу до ліцею №66.

Сьогодні, 28 березня, на сесії Львівської міської ради депутатка фракції  Європейська Солідарність Тетяна Шевченко направила звернення до міського голови Львова Андрія Садового з проханням облаштувати підвищений
наземний пішохідний перехід на вул. Науковій, 92.

"До мене звернулися батьки учнів ліцею №66, що знаходиться на вул. Науковій, 92 та мешканці навколишніх будинків з приводу складної безпекової ситуації на дорозі поруч з головним входом до ліцею.

Щодня, даною ділянкою вулиці Наукової користується велика кількість мешканців мікрорайону, які прямують до зупинок громадського транспорту та учні, що прямують на навчання до ліцею, а також для проведення свого дозвілля на спортивних та дитячих майданчиках на його території.

Батьки учнів та мешканці району скаржаться про відсутність пішохідного переходу та постійні порушення водіями швидкісного режиму на даній ділянці, що призводить до неможливості безпечного переходу вулиці та загрожує життю та здоров’ю мешканців, зокрема дітей" – пояснила Тетяна Шевченко.

За її словами, щоб розв'язувати цю проблему, потрібно облаштувати пішохідний перехід, який надасть можливість безпечного та зручного переходу дороги та одночасно буде засобом для стримування швидкості руху авто.

"Прошу надати доручення відповідним службовим особам Львівської міської ради забезпечити невідкладне облаштування підвищеного наземного пішохідного переходу шириною не менше 5 метрів на вул. Науковій в Львові напроти головного входу до ліцею №66" – заявила Шевченко.

Додамо, у Львові за два місяці оштрафували понад 1500 водіїв за паркування на пішохідних переходах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.