Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

Фб ЄС Львів

П'ятниця, 19 квітня 2024, 12:30

Депутати з посадовцями міськради Львова та головними лікарями відвідали Київ з робочим візитом

Євген Кузик

Депутати спільно з управлінням охорони здоров’я Львівської міськради та головними лікарями з робочим візитом відвідали Київ.

Про це передає пресслужба львівського осередку партії Європейська Солідарність.

"Під час візиту депутати Львівської міськради відвідали Свято-Михайлівську лікарню та дитячу лікарню "Охмадит", зустрілися із депутатами Київради та обговорили медичні програми у наших містах, а також проблеми та виклики, які потребують уваги як у часі війни, так і після" – повідомляє депутат фракції Європейська Солідарність, секретар комісії охорони здоров'я та соціального захисту Євген Кузик.

"Сьогодні ми говорили про медичні програми Львова та Києва, порівнювали функціонування амбулаторно-поліклінічної допомоги.

Щодо медичних програм: у Львові їх діє 13, а в Києві – 2. Проте вони дуже потужні та об’єднують більшість потреб як мешканців Києва, так і ВПО. Якщо говорити мовою цифр – на фінансування діючих місцевих програм у сфері медицини з бюджету Львова виділяється близько 100 млн грн, а в Києві - 1.7 млрд грн" – додав Євген Кузик.

За словами депутата, цікавою для львів'ян стала київська процедура закупівлі інсулінових помп для дітей хворих на діабет, а також реформування київських поліклінік.

"Дуже цікаво було послухати, як проходять закупівлі інсулінових помп для дітей хворих на діабет. До речі, з цим питанням до мене звернулися мешканці з пропозицією створити схожу програму в нашому Львові. Тому, на найближчому засіданні комісії, ми розглянемо це питання, а також інші заходи з діючих медичних програм Києва.

Послухали також про досвід реформування поліклінік в Києві. З 2013 року вони були розділені на центри первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичні центри. Така реорганізація потребує великих капіталовкладень та чітку маршрутизацію пацієнта. Сподіваюся, що наші обговорення та рекомендації знайдуть практичне застосування та сприятимуть розвитку медицини" – прокоментував Кузик.

Додамо, за результатами першого дня відрядження, депутати домовилися про обмін досвідом та стажування лікарів. У програмі заходів також заплановано: зустріч з керівництвом МІС HELSI, які є найбільшим провайдером медичних інформаційних послуг у Львові, візит до першої міської лікарні м. Києва та консультативно-діагностичного центру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.