Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Козельницька

Четвер, 28 березня 2024, 16:10

Садовий ліквідує вулицю Сокола-Батька заради нових корпусів УКУ

вул. Козельницька

Депутати затвердили детальний план території у районі вулиць Чмоли – Козельницької – Енергетичної й погодили ліквідацію вулиці Сокола-Батька.

Сьогодні, 28 березня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили детальний план території у районі вул. І. Чмоли, вул. Козельницької, вул. Енергетичної.

"За" проголосували 43 депутати.

Замовником детального плану території площею у 13,2 га виступив Український Католицький Університет (УКУ). Згідно з цим планом, вулицю Сокола-Батька ліквідують та перетворять на пішохідну зону, таким чином, з'єднавши вул.Стрийську з вул. Козельницькою.

Вулицю Сокола-Батька створили у 2022 році, коли перейменували частину вулиці Козельницької (від вул. Стрийської до Центру ім. Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету).

"Це краще й для університету, й для парку, й для екології і є багато інших моментів. Спеціалістами робилося моделювання, яке показало, що ця вулиця Козельницька – Чмоли є непотрібною" – наголосив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. 

Натомість директор департаменту міської мобільності Львівської міськради Олег Забарило наголосив, що є ряд застережень проти цього рішення – існує можливість погіршення руху транспорту на вул. Стрийській, а також транспортні потоки з вул. Луганської можуть перейти на це нове з'єднання.

"Є думка, що воно недоцільне там" – додав Забарило.

Також УКУ планує використати 5,2 га території біля податкової адміністрації, яка була передана йому, щоб добудувати 3-5 поверхів до університетської споруди, а також у майбутньому звести нові навчальні корпуси.

 

Також в межах детального плану передбачено будівництво на цій ділянці житлово-громадський комплекс зі школою та дитячим садочком, будівлю у 12-20 поверхів на вул. Чмоли.

У проєкті ухвали зазначено, що затвердження детального плану території дозволить зафіксувати ефективне планування території кварталу, яке передбачає розвиток громадського підцентру, зокрема розвиток УКУ та іншої громадської забудови, а також формування пішохідного зв'язку, який сполучатиме північний та південний квартали.

Нагадаємо, у травні 2023 року Львівська ОВА офіційно надала УКУ в постійне користування земельну ділянку на вул. Стрийська, 35 для будівництва конференц-залу.

Однією з умов продажу цього недобуду (будівля мала бути виставково-театральним залом Львівського обласного комітету Комуністичної партії України, стан її готовності – 31%), було те, що покупець має за 5 років повністю відновити будівлю. У 2018 році на торгах змагалися 6 учасників, а переможцем обрали УКУ, що запропонував 10 млн грн за будівлю.

У грудні 2022 року депутати Львівської міськради дозволили Українському Католицькому Університету продовжити будівництво до 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.