Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Стрийська

Четвер, 28 березня 2024, 15:17

У Львові заборонили висотну забудову у межах частини вулиці Стрийської

вул. Стрийська

Депутати підтримали петицію про заборону висотної забудови території в межах вулиць Підстригача – Сокільницька – Стрийська.

Сьогодні, 28 березня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію з вимогою заборонити висотну забудову території приватного сектору в межах вулиць Підстригача – Сокільницька – Стрийська.

"За" проголосували 50 депутатів.

Зазначимо, ще 14 листопада 2023 року на порталі е-петицій Львівської міської ради Мар'яна Приступа зареєструвала петицію з вимогою заборонити висотні забудови цієї території.

Авторка петиції зазначила, що цей район останні роки активно забудовують багатоповерхівками, знищуючи вже наявний благоустрій та житлові будівлі. А також повністю ігноруються потреби мешканців у закладах освіти, якісному озелененні, спортивних майданчиках, громадських паркінгах та інших об’єктах.

"Вулиця Сокільницька паралельна, з однієї сторони, вулиці Стрийській, де проходить одна з основних автомагістралей Львова, на якій більшу частину доби утворюються автомобільні затори з високим шумовим забрудненням та небезпекою для мешканців. З іншого боку, паралельна вулиці Підстригача, де новозбудована будівля ДБР спричинила значне підтоплення кількох ділянок вул. Сокільницької, також спостерігається загальне підняття поверхневих вод між вул. Підстригача та вул. Сокільницькою, що пошкоджує житлові будинки мешканців, знищує зелені насадження, сади та городництво" – йдеться у тексті петиції.

За її словами, ще в середині 2019 року виконком затвердив розробку детального плану території в районі вул. Стрийської, вул. Сокільницької, вул. Трускавецької. В його проєкті змінено зонування та функціональне призначення, що не відповідає Генеральному Плану.

"Детальний план території може виключно уточнювати види забудови у раніше встановленій зоні, а не змінювати їх. Автори ДПТ взяли на себе повноваження по зміні зонування та функціонального призначення ділянок. Звіт про стратегічну екологічну оцінку даного ДПТ не відповідає реальній ситуації. При розробці даного ДПТ жодним чином не враховано думку мешканців вулиці Сокільницької та частини вулиці Стрийської (в межах даного ДПТ)" – наголосила Мар'яна Приступа.

Тому мешканці вимагають зменшити висотність майбутніх будов, залишити дорогу по вул. Сокільницькій дорогою внутрішнього користування, без права транзитного проїзду, а також зберегти теперішні межі земельних ділянок на вул. Сокільницькій, Стрийській та скасовувати зміни зонінгу території з Ж-1 на Ж-2 заради комерційного використання.

Депутати петицію підтримали та доручили департаменту містобудування Львівської міськради розробити дорожню карту для її реалізації.

Додамо, у вересні 2023 року депутати міськради вдруге не підтримали петицію про заборону зведення в мікрорайоні Під Голоском нових багатоповерхівок на місці зеленої зони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.