Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Цегельського

google.com.ua

П'ятниця, 12 квітня 2024, 11:49

Львів'яни просять встановити пам'ятник Лонгину Цегельському

вул. Цегельського

У місті зареєстрували електронну петицію з вимогою облаштувати громадський простір на розі вулиць Чупринки та Цегельського.

На порталі е-петицій Львівської міської ради ще 14 березня Марко Татомир зареєстрував петицію з вимогою облаштувати громадський простір на розі вулиць Чупринки та Цегельського з пам'ятником Лонгину Цегельському.

"Оголосити архітектурний конкурс на створення громадського простору на розі вулиць Чупринки та Цегельського зі встановленням пам'ятника (погруддя) Лонгину Цегельському" – йдеться у петиції.

Автор петиції пояснив, що Лонгин Цегельський – це видатний український політичний діяч, правник, дипломат, міністр внутрішніх справ ЗУНР, автор тексту акту Злуки. Навчався та проживав у Львові, а у 2025 році відзначатиметься 150-річчя від дня його народження.

"Наскільки мені відомо в Україні немає жодного його пам'ятника. Прохання реалізувати проєкт, по можливості уникаючи вирубування дерев невеликого існуючого скверу" – додав автор петиції.

Станом на сьогодні петиція зібрала 26 з 500 необхідних голосів.

Додамо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.