Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

е-петиції

Понеділок, 26 грудня 2016, 16:38

У Львові зменшили кількість голосів для е-петиції

е-петиції

Львівські депутати змінили правила розгляду електронних петицій.

Сьогодні на сесії Львівської міськоої ради депутати прийняли ухвалу "Про затвердження Тимчасового порядку подання та розгляду електронних петицій". Це рішення підтримали 48 депутатів.

Зокрема, депутати зменшили кількість підписів, необхідних для розгляду е-петиції, з 1000 до 500, передбачили винесення на розгляд Львівської міськради петицій, що набрали необхідну кількість голосів, а також виступ автора петиції на сесії.

Крім цього мерія має готувати дорожні карти щодо вирішення порушених електронною петицією питань.

Також раніше підтвердження особи в реєстрації петиції та голосуванні відбувалось за допомогою е-пошти та номера мобільного телефону, проте, після виявлення випадків накрутки голосів за окремі петиції, було вирішено впровадити підтвердження за допомогою системи BankID. Після цього петиції на сайті продовжують реєструвати, однак за них голосує значно менше людей.

 

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого цього року. Збір підписів  триває два місяці. За цей час львів’яни встигли зареєструвати 664 петиції, 21 з яких (3%) впродовж 2 місяців набрала 1000 голосів, необхідних для розгляду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.