Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Під Голоском

Четвер, 28 вересня 2023, 14:01

Депутати вдруге не підтримали заборону забудови у мікрорайоні Під Голоском

Під Голоском

Депутати вдруге не підтримали петицію про заборону зведення в мікрорайоні Під Голоском нових багатоповерхівок на місці зеленої зони.

Сьогодні, 28 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати вдруге не підтримали електронну петицію з вимогою заборонити висотну забудову і створити парк в мікрорайоні Під Голоском.

"За" проголосували 32 депутати, що є недостатнім для прийняття рішення.

Зазначимо, ще 31 липня Анастасія-Марія Сейко зареєструвала петицію з вимогою заборонити висотну забудову і створити парк в мікрорайоні Під Голоском.

Авторка петиції зазначила, що зелену зону в мікрорайоні Під Голоском, яка є місцем відпочинку для багатьох львів'ян, планують забудувати багатоповерхівками. Йдеться про 22 га землі.

Авторка петиції просить у міськради:

- провести повне та незалежне обстеження лісових насаджень у мікрорайоні, включно з 22 га садових ділянок, що останнім часом були надані певним особам й зараз перебувають у власності будівельної компанії;

- заборонити забудову в межах визначених зон Р-3, а також залишити без зміни житлову зону Ж-1 для садибної забудови на ділянках, будівництво на яких не несе загрози знищення лісових насаджень;

- розпочати консультації з місцевими мешканцями щодо майбутньої рекреаційної зони, а також присвоїти території зелених насаджень статус регіонального ландшафтного парку "Малоголосківські пагорби";

- не допустити приватизації ділянок у визначених межах парку і зміну цільового призначення землі для будівництва будь-яких обʼєктів (в т.ч. інфраструктурних).

Станом на 9 серпня петиція зібрала всі 500 необхідних голосів та її включили у порядок денний сесії міськради, яка відбулась 23 серпня. Тоді депутати двічі голосували за це питання, однак їм забракло голосів для прийняття рішення.

Нагадаємо, 4 серпня виконком Львівської міськради дозволив збудувати у районі Під Голоском новий 9-поверховий житловий квартал з підземним паркінгом. Хоча ще у 2020 році він заборонив будувати нові житлові будинки у цьому мікрорайоні, поки тут не розв'яжуть проблему з траспортною інфраструктурою та зведенням шкіл і дитячих садочків.

Додамо, у детальному плані "Під Голоском", який затвердили ще у 2013 році, у цьому мікрорайоні було заплановано будівництво 3 шкіл, 7 дитячих садочків, парк, сквер, стадіон, спорткомплекс та поліклініку, однак станом на 2020 рік жодних інфраструктурних об'єктів тут не збудували, лише житлові квартали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.