Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

П'ятниця, 4 серпня 2023, 13:43

У районі Під Голоском збудують житловий квартал з школою та дитячим садочком

будівництво у Львові

Виконком дозволив збудувати на вул. Малоголосківській новий 9-поверховий житловий квартал з підземним паркінгом, школою та садочком.

Сьогодні, 4 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Голоско Парк" багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення, трансформаторною підстанцією та підземною автостоянкою на земельній ділянці на вул. Малоголосківській та загальноосвітньої школи й дошкільного навчального закладу на території житлового району Під Голоском у Львові.

 

Новим житловий квартал зі школою та дитячим садочком збудують на земельній ділянці площею 0,2200 га, що перебуває у приватній власності й передбачена для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Згідно із містобудівною документацією, новобудова складатиметься з трьох секцій, висотою у 41,10 метра (9-поверхова секція будинку № 1), 35,10 метра (8-поверхова секція будинку № 2) та 28,50 метра (7-поверхова секція будинку № 2). Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 40%.

"Йде мова про те, щоби будівництво школи й садка вважати пріоритетними у даному районі, оскільки тут відсутня соціальна інфраструктура" – пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

У житловому кварталі передбачено 65 квартир, а загальна житлова площа забудови складатиме 4000 м². Крім цього, під будинками буде дворівневий паркінг на 54 місця, який також виконуватиме роль укриття.

Функціональне призначення земельної ділянки, на якій зведуть житловий комплекс, – зона Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови (5-10 поверхів) відповідно до зонінгу Шевченківського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Голоско Парк" зареєстроване з 2020 року у Львові, займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Власником фірми є львів'янин Віталій Заяць.

Зазначимо, у 2020 році виконком заборонив будувати нові житлові будинки у цьому мікрорайоні, поки тут не розв'яжуть проблему з траспортною інфраструктурою та зведенням шкіл і дитячих садочків, однак сьогодні нове житлове будівництво погодили за умови зведення школи та садочка.

Крім цього, у січні цього року виконком також дозволив збудувати комунальні школу та дитячий садочок у Львові, які знаходитимуться у районі Під Голоском.

Додамо, у детальному плані "Під Голоском", який затвердили ще у 2013 році, у цьому мікрорайоні було заплановано будівництво 3 шкіл, 7 дитячих садочків, парк, сквер, стадіон, спорткомплекс та поліклініку, однак станом на 2020 рік жодних інфраструктурних об'єктів тут не збудували, лише житлові квартали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.