Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво у Львові

П'ятниця, 29 травня 2020, 13:50

У мікрорайоні Під Голоском тимчасово заборонили нове будівництво

будівництво у Львові

Виконоком заборонив будувати нові житлові будинки у мікрорайоні, поки тут не вирішать проблему траспортною інфраструктурою та зведенням шкіл і дитячих садочків.

Сьогодні, 29 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення призупинити видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво у мікрорайоні "Під Голоском" до вирішення питань із влаштуванням інфраструктурних об'єктів в районі.

Зокрема, внесення змін до детального плану мікрорайону "Під Голоском", площа території проектування якого становить 1,43 га, призупиняється, поки тут не вирішать проблему із забезчення мешканців району школами, садочками, скверами і дитячими майданчиками, а також транспортної інфраструктурою.

Як наголосив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, за останні роки у цьому мікрорайоні значно збільшилася кількість забудов, однак відсутні інфраструктурні об'єкти. Хоча у детальному плані було заплановано будівництво 3 шкіл, 7 дитячих садочків, парк, сквер, стадіон, спорткомплекс та поліклініка.

"Детальний план району "Під Голоском" був схвалений 2013 року. Якщо на початковій стадії в цьому мікрорайоні проживало 1750 людей, то зараз їх кількість сягнула понад 8 тисяч. Відтак збільшилась кількість забудов. Така велика кількість людей робить цю вулицю повноцінним мікрорайоном, який потребує належної інфраструктури" – наголосив Любомир Зубач.

Крім цього, під час обговорення цього питання запропонували влаштувати світлофор на виїзді з вул. Малоголосківської на вул. Варшавську і запустити нову маршрутку до мікрорайону.

Нагадаємо, Львівська міська рада оприлюднила детальні плани територій житлового району "Під Голоском" у січні цього року.

Проектом пропонується збудувати нові вулиці та проїзди до проектованої житлової багатоквартирної забудови, сполучити нову вуличну мережу з існуючими вулицями, однак, для створення повноцінної інфраструктури Львівській міськраді рекомендують зібрати усіх забудовників, що ведуть будівництво в цьому районі та залучити їх до розвитку вуличної мережі.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 20 років, однак перший етап планують виконати протягом 5 років. Спочатку будуватимуть житловий будинок, а згодом облаштуваватимуть інфраструктуру та благоустрій території.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.