Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація школи

Guess Line Architects

П'ятниця, 27 січня 2023, 12:16

У районі Під Голоском збудують комунальні школу та дитячий садочок

візуалізація школи

Виконком дозволив збудувати комунальні школу та дитячий садочок у Львові, які знаходитимуться у районі Під Голоском.

Вчора, 26 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на нове будівництво ЛКП "Рембуд" загальноосвітньої школи та дошкільного навчального закладу на території житлового району Під Голоском у Львові.

Школу та дитячий садочок, які будуть комунальними, зведуть на земельній ділянці, загальною площею 2,1915 га, яка призначена для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

Згідно із містобудівною документацією, висота школи не має перевищувати 20 метрів, а дитячого садочку – 12 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 20%.

Функціональне призначення земельної ділянки, на якій збирають збуувати школу та дитячий садочок, – зона Г-3-1 – зона дитячих дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл відповідно до зонінгу Шевченківського району.

Новозбудована школа вміщатиме 18 класів (450 учнів), а дитячий садочок розрахований на 70 місць. Також тут облаштують спортивну зону з різними майданчиками, басейн та укриття, яке буде відокремлене від решти підземних приміщень і відповідатиме усім стандартам безпеки (з опаленням, санвузлами, рукомийниками, двома виходами тощо).

Нагадаємо, у листопаді 2020 року у місті оголосили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію загальноосвітньої школи та садочка у житловому районі "Під Голоском", про що стало відомо ще наприкінці липня того ж року.

Додамо, у детальному плані "Під Голоском", який затвердили ще у 2013 році, у цьому мікрорайоні було заплановано будівництво 3 шкіл, 7 дитячих садочків, парк, сквер, стадіон, спорткомплекс та поліклініку, однак станом на 2020 рік жодних інфраструктурних об'єктів тут не збудували, лише житлові квартали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.