Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 12 березня 2021, 16:38

У Львові визначилися із проектом школи в мікрорайоні Під Голоско

школа

У місті обрали переможців архітектурного конкурсу щодо будівництва школи та садочку у мікрорайоні Під Голоском.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Вчора, 29 жовтня, журі обрали переможців відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію будівництва загальноосвітньої школи та дошкільного навчального закладу на території житлового району Під Голоско у Львові.

Завданням архітекторів було розробити проектну пропозицію школи на 450 учнів та дитячого садочка на 70 місць. Всього в районі Під Голоском за детальним планом території передбачено три школи та сім дитячих садків.

Переможцями конкурсу стали:

- 1 місце (120 тис грн) – колектив архітекторів Guess Line Architects: Андрій Лесюк, Михайло Когут, Ігор Когут, Андрій Гончаренко, Оксана-Дарина Кицюк, Марія Школьник, Ольга Хрупович, Софія Школяр, Катерина Іващук, Назарій Дуда (Львів);

- 2 місце (80 тис грн) – колектив архітекторів ТОВ "Архітектурна група Цех": Антон Збарський, Юрій Ларіонов, Олександра Бащенко, Тодор Свєкла, Денис Задніпровський-Кононєнко, Антоніна Каплі (Київ);

- 3 місце (60 тис грн) – розділили два авторських колективи: МПП "Симетрія" (Олена Рибенчук, Микола Рибенчук, Катерина Шклянка, Марія Москалюк, Макар Москалюк, Львів) та авторський колектив Остапа Галько, Олеся Кузьо, Ольги Гусяк.

Загалом на конкурс було зареєструвались 26 проектів від авторських колективів з різних міст України.

"Серед інших конкурсантів проект-переможець правильно підійшов до вирішення проектного завдання, запропонувавши якісний компроміс, з точки зору бюджету виконання та елегантності просторового вирішення. Не менш важливим є ефективне розташування об'єктів на ділянці, що враховує рельєф території, орієнтацію за сторонами світу та використовує найбільш придатні для будівництва місця. Більше того, формуючи перед головним входом площу, що може використовуватися як новий громадський простір для громади району Під Голоском", – зазначив начальник управління архітектури та урбаністики Антон Коломєйцев.

 

Нагадаємо, у листопаді 2020 року у місті оголосили архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію загальноосвітньої школи та садочка у житловому районі "Під Голоском".  

Ще наприкінці липня стало відомо, що Львівська міськрада планує оголосити конкурс на будівництво школи й садочку в районі "Під Голоском".

Додамо, наприкінці травня 2020 року виконком заборонив будувати нові житлові будинки у мікрорайоні, поки тут не вирішать проблему траспортною інфраструктурою та зведенням шкіл і дитячих садочків. Зокрема, у детальному плані "Під Голоском", який затвердили ще у 2013 році, було заплановано будівництво 3 шкіл, 7 дитячих садочків, парк, сквер, стадіон, спорткомплекс та поліклініку, однак жодних інфраструктурних об'єктів тут не збудували, лише житлові квартали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.