Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

район "Під Голоском"

Вівторок, 3 листопада 2020, 11:35

У Львові оголосили конкурс на будівництво школи і садочку в районі Під Голоском

район "Під Голоском"

У місті оголосили архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію загальноосвітньої школи та садочка у житловому районі "Під Голоском".  

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію загальноосвітньої школи та дошкільного навчального закладу на території житлового району "Під Голоском". 

Школа має мати 18 класів, а дитячий садочок – 70 місць.

Основними завданнями конкурсу є:

- проектування об'єктів, що відповідають сучасним тенденціям освітньої архітектури;

- формування навчального середовища, що забезпечує якісні та комфортні умови для освітнього розвитку дітей та учнів;

- створення просторів, що враховуватимуть інтереси жителів громади та специфіку середовища району "Під Голоском".

Зареєструватися для участі у конкурсі можна до 30 листопада, а останній термін подачі конкурсних проектів – 25 січня 2021року.

Призовий фонд становить:

1 місце – 120 000 грн.
2 місце – 80 000 грн.
3 місце – 60 000 грн.

Нагадаємо, ще наприкінці липня стало відомо, що Львівська міськрада планує оголосити конкурс на будівництво школи й садочку в районі "Під Голоском".

А наприкінці травня виконком заборонив будувати нові житлові будинки у мікрорайоні, поки тут не вирішать проблему траспортною інфраструктурою та зведенням шкіл і дитячих садочків.

Зокрема, у детальному плані "Під Голоском", який затвердили ще у 2013 році, було заплановано будівництво 3 шкіл, 7 дитячих садочків, парк, сквер, стадіон, спорткомплекс та поліклініку, однак станом на сьогодні жодних інфраструктурних об'єктів тут не збудували, лише житлові квартали.

Як повідомляв ще наприкінці травня заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, за останні роки кількість мешканців мікрорайону зросла до понад 8 тисяч. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.