Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

ua.korrespondent.net

Вівторок, 15 березня 2016, 10:30

Іспанія виступає проти повернення біженців

біженці

Іспанія виступає проти нової угоди між ЄС та Туреччиною щодо біженців.

Про це повідомляє Euronews.

За кілька днів до саміту Євросоюзу міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсія-Маргальо заявив, що запропонована схема відправлення мігрантів назад суперечить міжнародному законодавству, Женевській конвенції про статус біженців і Договору про ЄС.

"Що конкретно засуджує Мадрид, так це можливість колективного висилання. Річ у тім, що кожна людина, яка дісталася території ЄС, має право на індивідуальний підхід. Це означає, що люди мають право попросити притулок, потім це прохання мусять розглянути, і якщо його відхилять, тоді мігранти мають право на оскарження. У цьому випадку повернення біженців призупиняється", – наголосив Хосе Мануель Гарсія-Маргальо.

Наразі верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад Аль-Хусейн сподівається, що на саміті ЄС у четвер-п‘ятницю вдасться усунути розбіжності стосовно прав людини при вирішенні кризи з мігрантами.

"Я сподіваюся, що багато уваги буде приділено незалежній оцінці того факту, що ми, безперечно, не хочемо поголовного повернення біженців. Ми також не хочемо, аби в угоді залишалися невідповідності між законодавством та політикою Євросоюзу. Ми виступаємо за те, щоби домовленість повністю відповідала законодавству ЄС у галузі прав людини", – зазначив Зейд Раад Аль-Хусейн.

Нагадаємо, тиждень тому Анкара і Євросоюз домовилися, що Туреччина прийматиме назад усіх нелегальних мігрантів, які дісталися берегів Греції з турецької території. Водночас ЄС має прийняти з таборів у Туреччині таку ж кількість сирійських біженців, що було відправлено з Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.