Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

е-урядування

gk-press.if.ua

П'ятниця, 18 березня 2016, 11:46

Львівська міська рада відповіла на першу е-петицію

е-урядування

Електронна петиція щодо запровадження системи електронного квитка у громадському транспорті розглянута в управлінні транспорту та зв’язку за участю представників ЛКП «Львівавтодор». 

Відповідь на петицію Анни Ставки, оприлюднена на сайті єдиної системи електронних петицій.

В ній начальник управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради Віктор Щир нагадує, що у 2014 році розпорядженням Львівського міського голови від 12.06.2014 № 163 було створено робочу групу з питань впровадження системи безготівкової оплати за проїзд у міському пасажирському транспорті. 

Робочою групою напрацьовано ряд документів, що дозволили сформулювати мету проекту, окреслити технічні аспекти проекту, відпрацювати дорожню карту його реалізації. 

Також робочою групою спільно із працівниками Вінницької міської ради підготовлено проект Закону "Про внесення змін в Закони України у зв’язку з впровадженням автоматизованої системи оплати проїзду в міському наземному електричному та автомобільному транспорті", яким передбачено внесення змін в ряд Законів України, що дозволять запровадити проект. Напрацювання передані народним депутатам України. Доопрацьований проект закону зареєстрований у Верховній Раді України, перебуває на розгляді в комітетах. 
Визначено організацію, яка буде впроваджувати проект електронного квитка у м. Львові – ЛКП "Львівавтодор".

Запровадження електронного квитка здійснюватиметься поетапно:

- проведення конкурсу на вибір консультантів проекту та підготовка конкурсної документації для проведення міжнародного тендеру на вибір підприємства, що буде реалізовувати проект – до серпня 2016;

- проведення тендеру та підписання відповідних документів за його результатами, отримання фінансування – до січня 2017; 

- практична реалізація проекту – до лютого 2018. 

Після реалізації проекту буде отримано можливість запровадження гнучкої тарифної політики та широкого спектру квитків та абонементів. 

Зокрема, передбачаються наступні види квитків та абонементів: 
разовий паперовий квиток (70 хвилин поїздки з можливістю безкоштовних пересадок);
 

разовий електронний квиток (з можливістю здійснення протягом 40 хвилин безкоштовних пересадок); 

короткострокові абонементи – на 1, 2, 3, 5 діб без обмежень числа поїздок;

довгострокові абонементи – на 1, 6, 12 місяців з обмеженням кількості поїздок або без обмежень кількості поїздок різного роду пільгові персоніфіковані абонементи (для безкоштовного користування, для пільгового користування – учні, студенти). 

В якості засобів оплати проїзду планують вводити паперові квитки придбані поза транспортним засобом, безконтактні картки типу MIFARE+, банківські платіжні картки, оплата за допомогою пристроїв, що підтримують технологію NFC, оплата SMS-повідомленням.

Як стало відомо сьогодні, до фінансування впровадження електронного квитка у Львові долучиться ЄБРР

Нагадаємо, що ця петиція першою з усіх львівських електронних петицій набрала тисячу електронних підписів менш, ніж за шістдесят днів, і як наслідок, відповідно до положення про електронні петиції, її було направлено у профільне управління міськради. Електронні петиції у Львові введені  з 22 лютого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.