Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віталій Мякішев

Четвер, 31 березня 2016, 13:36

Активісти зустріли нового прокурора Львівщини яйцями

Віталій Мякішев

На представленні нового прокурора Львівщини активісти назвали Віталія Мякішева «парашутистом» та принесли йому яйця.

Про це повідомив кореспондент Варіантів із місця події.

Сьогодні вранці у Львові мало відбутись представлення нового прокурора Львівської області Віталія Мякішева.

На офіційний захід прийшли місцеві активісти, серед яких члени громадських організацій «Рабів до раю не пускають», «Самооборона Львівського Євромайдану», «Маєш діяти» та ін.  

Вони не дали змоги місцевій владі на чолі з заступником генпрокурора України Назаром Холодницьким представити нового очільника прокуратури області, оскільки вважають таке призначення непрозорим.

«Громадськість Львівщини не просить призначити на посаду прокурора області якусь конкретну особу. Ми просимо пояснити, хто призначив Мякішева на цю посаду, а також не робити жодних офіційних представлень, поки не відбудуться громадські слухання, на яких кожен охочий може дізнатися всю інформацію про Мякішева, висловити свою позицію, чи хочуть вони його бачити на даній посаді»,– розповів активіст ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

Як пояснив Назар Холодницький, Віталія Мякішева на посаду прокурора Львівської області призначив екс-генеральний прокурор Віктор Шокін.

«Є рішення поки що чинного генпрокурора, згідно з яким Мякішева призначено на цю посаду. Не можна допустити, щоб орган, що відповідає за законність і правопорядок в Львівській області, залишався без очільника. Тож давати оцінку людині, яка ще нічого не встигла зробити, неправильно», –зазначив Холодницький.

Активісти назвали Віталія Мякішева «парашутистом» та «рукою Шокіна». Також вони принесли подарунок для очільника львівської прокуратури – яйця і  томатний сік.

«Якщо Мякішев приїхав аж із Житомирщини, то він, мабуть, зголоднів у дорозі. Тому ми принесли йому сирі яйця, щоб йому не дерло в горлі і він міг нормально пояснити львівській громаді, що планує робити в подальшому», – зазначив Іван Спринський.

У свою чергу Назар Холодницький не згідний з тим, що місцеві прозвали Мякішева «парашутистом», оскільки він є уродженцем Західної України, а не країни агресора.

«Він працював у прокуратурі Житомирської області, жодних компрометуючих матеріалів на нього не було. Від Віталія Мякішева я буду вимагати, щоб львівська прокуратура була максимально відкритою до суспільства, а також, щоби він надав активістами свої контакти для постійної комунікації. Якщо ця людина не виправдає надій мешканців регіону, то так само як і його попередники, він забере свої речі й піде», – резюмував Холодницький.

Відтак місцеві активісти вимагали проведення громадських обговорень щодо призначення Віталія Мякішева на згадану посаду. Він повинен подати публічну інформацію про свою діяльність, зокрема характеристику з попереднього місця роботи, автобіографію, прозорі декларації про доходи з початку 2000-х років, а також відповісти на всі запитання ЗМІ та небайдужих львів'ян.

«Якщо громадські слухання закінчаться позитивно для Мякішева, то нехай заступник генпрокурора України приїжджає й офіційно представляє його. Якщо Мякішев не зможе відповісти на питання мешканців і не надасть вичерпної інформації про себе, то ми назбираємо грошей, заправимо особистий транспорт місцевих активістів і запропонуємо відвезти Віталія Мякішева назад у Житомир», – додав Іван Спринський.

Тож публічні слухання проведуть у вівторок, 5 квітня. Більше того, активісти вимагали, щоб до цього не було жодних публічних представлень Мякішева, в тому числі й таємних. Якщо такі заходи все-таки відбудуться, то львів’яни одностайно стверджують, що перейдуть до радикальних дій.

«Ми припускаємо, що на Львівщині все-таки є патріотично налаштовані особи, які матимуть мужність та силу змусити цю особу покинути межі області й повернутись на Житомирщину», – зауважив Іван Спринський.

Сам Віталій Мякішев погодився на всі умови активістів.

«Мені запропонували цю посаду, я й погодився. Я готовий до співпраці з львівськими активістами», – підсумував він.

Нагадаємо, з грудня 2014 року прокурором Львівської області був Роман Федик. Про його звільнення стало відомо 21 березня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.