Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

очисні споруди Львова

Понеділок, 16 травня 2016, 10:12

Львівводоканал визнали одним із найбільших забруднювачів довкілля в області

очисні споруди Львова

Визначилися з підприємствами, які є найбільшими забруднювачами навколишнього природного середовища у Львівській області.

Про це повідомляє департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Відтак, до переліку підтприємств, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні у області входять Добротвірська ТЕС, ДП "Львіввугілля", управління магістральних газопроводів "Львівтрансгаз", ЛКП "Збиранка", Роздільське державне гірничо–хімічне підприємства "Сірка", ЛКП "Львівводоканал".

Згідно з інформацією від підприємств, отриманою у першому кварталі цього року зменшило викид шкідливих речовин в атмосферу ДП "Львіввугілля", натомість збільшили Добротвірська ТЕС, "Львівтрансгаз".

Зокрема, "Львіввугілля": обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин протягом I кв. 2016 р. зменшилися на 9,8% (на 0,9 тис. тонн) порівняно з відповідним періодом у 2015 році. 

Добротвірська ТЕС: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин у I кв. 2016 р. збільшилися на 8,4% (на 0,9 тис. тонн) порівняно з аналогічним періодом минулого року.

УМГ "Львівтрансгаз": протягом I кв. 2016 р. обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин збільшилися на 40,9% (на 0,6 тис. тонн) у порівнянні з I кв. 2015 р.

ЛМКП "Львівводоканал": у I кв. 2016 р. обсяги скидів у р. Полтва зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях збільшилися відповідно на 1,1% (на 0,1 млн.м3) та 1,1% (на 0,3 млн.м³) у порівнянні з відповідним періодом 2015 р. Обсяги скидів забруднюючих речовин після КОС по І-ій технологічній лінії зменшилися на 3% (на 0,2 тис. тонн), а по ІІ-ій – збільшилися на 3,4% (на 0,6 тис. тонн).

На балансі Роздільського ДГХП "Сірка" станом на 1 квітня знаходиться понад 3 млн. тонн фосфогіпсів, 79,5 млн. м³ хвостів флотації. Також, тут розміщений модифікатор МГ в обсязі 17,195 тис. тонн, виготовлений з нейтралізованих гудронних залишків та котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти, завезених з Угорщини ДП "Спецсервіс" МВС України.

ЛКП "Збиранка": було розміщено 54,3 тис. тонн відходів. Усі ці відходи і надалі розміщуються на сміттєзвалищі без наявності відповідних дозволів.

Нагадаємо, у рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини", у грудні минулого року громадськості, експертам та владі області були представлені матеріали щодо екологічної ситуації на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.