Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анатолій Дейнека

lesovod.org.ua

П'ятниця, 17 червня 2016, 18:55

Волонтери вимагають звільнити Дейнеку

Анатолій Дейнека

Активісти громадських організацій Львівщини, які ведуть боротьбу з варварською вирубкою лісів, вимагають звільнити Анатолія Дейнеку з посади начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Про це вони заявили сьогодні під час наради за участю голови Львівської ОДА Олега Синютки, начальника поліції області Дмитра Загарії, прокурора області Юрія Квятківського.

Волонтер Орест Кулинич заявив, що Анатолій Дейнека незаконно займає свою посаду, адже обійняв її поза конкурсом.

Громадськість також вимагає звільнити всіх директорів лісових підприємств області, які обіймають свої посади поза конкурсом, а також лісників.

Волонтери серед іншого розповіли, що Анатолій Дейнека сформував "кишенькову" громадську раду при управлінні, яка реально не виконує своїх функцій, адже на 70% в порушення закону складається з підлеглих Дейнеки. 

Вони озвучили численні факти корупції з боку представників лісових підприємств, лісників та правоохоронних органів, а також передали документи СБУ, поліції про корупцію, що панує у лісах Львівщини. І наголосили на тому, що лісова інспекція не виконує своїх функцій, адже перебуває в порядкуванні того ж таки Дейнеки. 

Олег Синютка доручив прокурору Квятківському через три місяці повідомити громадськість про результати розслідування всіх кримінальних справ, пов’язаних з корупцією у лісовій галузі Львівщини. 

Синютка зазначив, що найближчим часом відбудуться перевірки роботи лісової охорони, а в подальшому розглянуть реформування цієї структури у самостійний орган. Оголосять і конкурси щодо посад керівників держлісгоспів. Також відбудуться перевірки законності роботи пилорам в області. Очільник Львівщини наголосив, що відтепер на місцях, де проводитимуть рубку лісу, має бути спеціальна інформаційна таблиця про об'єкт та доручив перевіряти лісовози, які перевозять деревину. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Про варварські вирубки і корупцію в лісах Львівщини більше читати у матеріалах Варіантів: Карпатський метеорит та З Карпат падав, у Прикарпатті приземлився.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.