Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 19 липня 2016, 14:00

У Грибовичах запобігатимуть зсуву сміттєвим камінням

Укріпляти частину Грибовицького сміттєзвалища, яка може ще раз зсунутись, будуть спеціальними тюками.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець.

Він пояснив, що це першочерговий крок перед рекультивацією самого сміттєзвалища:

«Рекультивація – це комплекс завдань по полігону, і не лише по ньому. Комплексний проект рекультивації пройшов державну експертизу. Це було ще в 2013 році. Але після катастрофи тут виникла потреба в укрпіленні місця зсуву для запобігання його повторення. Тому науковці зробили висновок, рекультивацію сміттєзвалища слід починати зі стабілізації. Це погоджено "Гірхімпромом", науковцями "Львівської політехніки". Вартість проекту стабілізації буде відомо у п'ятницю. За прблизними попередніми підрахунками це 15-17 мільйонів гривень. Трвалість стабілізаційних робіт – не менше двох років-двох з половиною років. Схил слід виположувати до кута 18°.»

Як пояснив Юрій Голець, укріплювати схил будуть спеціальним "смітєєвим каменем": тюками розміром 1 м³, вагою одна тонна. Їх робитимуть на спеціальному пресі, який вже замовлено, його встановлять у Львові, як мінімум 500 м від житлових будинків. Перед пресуванням сміття пройде сортувальну лінію, де відберуть те, що підлягає переробці, а також габаритні речі.

Також впродовж підготовчих робіт заплановано облаштування системи дренажу, освітлення, встановлення відеоспостереження з тепловізорами. Цього тижня розпочнуть роботи по встановленню огорожі на сміттєзвалищі, відеоспостереження. Підготовка до стабілізації схилу смієєтзвалища розпочнеться у серпні.

Нагадаємо, що на останній цього літа сесії міської ради виділено 10 мільйонів гривень на рекльтивацію сміттєзвалища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.